Karhun karjahtelua Espoosta

Rotterdamissa käynnissä loistava hanke

Helsingin Sanomat uutisoi tänään hankkeesta, joka on käynnissä Hollannissa Rotterdamissa. Kaupungin työttömät pitävät kaupunkia siistinä tekemällä perinteisiä siivoushommia vastineeksi siitä, että saavat työttömyystukia. Kyseessä on "Työ kannattaa" -ohjelma, joka kestää osallistujalleen 15 viikkoa. Tänä aikana hän sitoutuu siivoamaan kaupunkia, eikä poissaoloja ilman pätevää syytä hyväksytä. Lisäksi työttömän työnhakijan on käytävä työhaastatteluissa eikä hän saa mokata niissä tahallaan. Ohjelmaan osallistuja saa 830€/kk ja perheelliset 1200€/kk. Lähes neljäsosa ohjelmaan osallistuneista on löytänyt ohjelmaan osallistumisen jälkeen uuden työpaikan. 

 

Tällainen malli olisi aivan loistava myös Suomeen! Tukien väärinkäyttö laskisi, työttömät saisivat tekemistä kotona makaamisen asemesta ja vähäinenkin työkokemus auttaa työllistymään uudelleen. Työnantajat varmasti arvostaisivat työtöntä työnhakijaa, joka on tehnyt jotain työttömyytensä aikanakin. Itse ainakin arvostaisin.

 

Hyviä työtehtäviä Suomessa olisi katujen siisteyden ylläpitämisen lisäksi myös talven ajan kunnossapitotyöt. Lumen luonti ja VR:n vaihteiden puhdistaminen lumesta olisi tärkeää puuhaa yhteiskunnan rattaiden pyörimisen osalta. Lisäksi olisi mahdollista, että tietyt työttömät, joilla on työhön edellytyksiä, voisivat toimia koulunkäynnin avustajina. Listaa voisi jatkaa pidemmällekin. Ja tottakai tällaista työtä tekevät saisivat korotettua työttömyystukea siltä ajalta, kun tekevät heille osoitettua yhteishyödyllistä työtä.

 

Lisäksi työtöntä työnhakijaa, jolla ei ole selvää intressiä saada uutta työpaikkaa, pitäisi pystyä rankaisemaan paremmin. Kuukausien myötä hiljalleen tippuva työttömyystuki olisi tällaisessa tapauksessa hyvä asia. Kymppi kuussa vähemmän puolen vuoden jälkeen voisi olla sopivahko malli. Silloin työtön työnhakija alkaisi kiinnostumaan myös sellaisista työtehtävistä, joita hän on aiemmin halveksunut, kuten esimerkiksi ammattiautoilijan tai siistijän ammatit usein ovat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (56 kommenttia)

Kalle Kuusivuori

Eli valtio maksamaan työntekijän palkan, kun tehdään töitä kapitalistille.

Tämä todellakin on työväenpuolueen ehdotuksia ilman sosialismia. Tosin, himppuinen fasismia on havaittavissa. Mutta kuka välittää,kunhan päästään potkimaan alempiosaista päähän.

Kai Haavisto

Suvi tätä minä olen ehdottanut myös, mutta sai myrskyisän vastalausereaktion. Ehkäpä naisen esittämänä asiaa kannatetaan, minä kannatan

Käyttäjän teemulahtinen kuva
Teemu Lahtinen

Voi olla että esitystavalla on myös merkitystä, sillä en muita kovinkaan myrskyisää vastaanottoa silloin kun esitin samaa. Hieman tarkemmin speksein toki.

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Oonkohan sitten joskus lukenut sun kirjoituksen aiheesta. Olen itsekin pyöritellyt ajatusta jo pitkään päässäni, mutta tämän päivän Hesarin kirjoitus pisti vasta oman aivotoiminnan senverta enemmän liikkeelle, että ihan sanoiksi rustasin.

Aki Mönkkönen

Tämähän on jo käytössä Suomessa. Ainakin Joensuussa on jonkin aikaa pitkäaikaistyöttömillä teetetty kaikenlaista "pikku" hommaa, kuten pusikonraivausta, maalausta, ympäristönhoitoa jne. Yhdeksällä eurolla per päivä ja n. 4,5 tuntia vrk. Halpaa, halpaa!

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Hienoa, en ollut kuullutkaan että Suomessakin jossakin päin tehdään jo tällaista!

Kai Haavisto

Suvi vuonna 1986 kun ajattelin pitää lomaa ennen armeijaa, tulikin Pyhäjärven työvoimatoimistosta lappu, jossa oli työehdotus metsätöihin lamminahon metsäpalstalle. siinä kehotettiin ottamaan työ vastaan, muuten korvauksen saanti keskytyy. Se oli ihan oikein minulle. Menin metsätöihin ja sain hyvää kokemusta metsänhoidosta ennen armeijaa.
Samaa pitäisi järjestää suomessakin, eli velvoittaa jotain tekemään avustuksensa eteen.

Edit: Monelle nuorelle joka ei mene peruskoulun jälkeen töihin tai opiskelemaan, olisi tämä pieni näpäytys. Minusta tällainen voisi ehkäistä monen nuoren syrjäytymistäkin kun olisi mielekästä puuhastelua

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Suvi Karhu kirjoiti: "Hienoa, en ollut kuullutkaan että Suomessakin jossakin päin tehdään jo tällaista!"

_____________________________________

Jaa hienoa?
9€ päivässä, etkä ole tällaisesta kuullutkaan? Tiedoksi: Tätä tehdään jokaisessa Suomen kunnassa.

Toivottavasti Sinua ei koskaan valita mihinkään. Herran jestas sentään. Missä umpiossa Sinä olet ollut?
Onko myös lapsilisät Sinulle uutinen?

Tiedätkö, että myös ravintoloissa työskennellään 9€/tunti? Pitäisihän Sinun tuo tietää, koska olet ravintolapäällikkö.
Kun valtion tuet loppuu antaa ravintoloitsija kenkää ja ottaa seuraavan tapauksen sisään.

Henry

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu Vastaus kommenttiin #48

TES:n mukainen peruspalkka ravintolassa lähtee hieman yli yhdeksästä eurosta ylöspäin. Joko vika on PAM:ssa, tai sitten valtiossamme, joka ei ole määritellyt alarajaa tuntipalkalle.
Omassa ravintolassani ei ole mitään valtion tukia kenenkään työntekijän osalta koskaan ollut. Itseasiassa en ole koskaan palkannut työtöntä työnhakijaa, vaikka työvoimatoimistonkin sivuilla olen työpaikkailmoitusta pitänyt, hakemuksia ei ole tullut työttömiltä, ainoastaan jo työssä olevilta tai opiskelijoilta. Ilmeisesti ravintolatyö ei kelpaa!

Kysymys ei nyt ole mistään rahasta tai orjatyöstä. Tarkoitus on tarjota hommaa työttömille työnhakijoille lisäkorvausta vastaan, ja työtä, jota ei koskaan tehtäisi muilla tavoin, tuntipalkatulla työntekijällä. Olen aivan varma siitä, että se että tekee jotain, voittaa sohvalla makoilun, jotta mieli pysyy virkeänä. Ja kuten sanoin, palkkaan ihmisiä töihin ja minä arvostaisin erittäin korkealle ihmistä, joka olisi työttömyytensä aikana tehnyt jotakin, eikä vain makoillut passiviisena sohvalla. Se kertoo motivaatiosta.

Minulle on joku joskus sanonut, että on suuri häviö itseni kannalta, että en ole koskaan ollut päivääkään työttömänä. Ehkä tämä on totta, työttömän arki on minulle vieras. Mutta olen myöskin korkealle motivoitunut. Teen vaikka suoramarkkinointimyyntiä puhelimessa (jota muuten olen tehnyt), mieluiten kun makaan passiivisesti sohvalla. Minusta ei olisi edes työttömäksi. En ole ronkeli työn suhteen.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #61

Anteeksi; olin kirjoittanut väärin: "Tiedätkö, että myös ravintoloissa työskennellään 9€/tunti? Pitäisihän Sinun tuo tietää, koska olet ravintolapäällikkö."'

Piti olla: "Tiedätkö, että myös ravintoloissa työskennellään 9€/päivä? Pitäisihän Sinun tuo tietää, koska olet ravintolapäällikkö."

Ota yhteyttä puoluetoveriisi Laurilaan, joka on THT:n pj.
Ote THT:n etusivulta:
"Työmarkkinat voidaan Suomessa jakaa kolmeen ryhmään: työssäkäyviin, työttömiin sekä tukityöllistettyihin ja harjoittelijoihin. Ammattiliitot, työttömyyskassat ja työmarkkinajärjestöt ajavat vain kahden ensimmäisen etuja. Tukityöllistetyt ja harjoittelijat jäävät täysin tyhjän päälle.

Työharjoittelu, työelämävalmennus, palkkatuettu työ ja kuntouttava työtoiminta kuuluvat ns. välityömarkkinoihin. Yhteistä tässä on, että he eivät tee täyttä työpäivää eivätkä saa täyttä palkkaa. Työolosuhteet eivät ole samanlaiset kuin vakituisten: heihin ei aina suhtauduta tasa-arvoisina työntekijöinä tai heidän työsuhde-etunsa ovat huonot.

Välityömarkkinoilla olevan tulisi jopa lain mukaan voida luottaa siihen, että hänen työskentelynsä vie kohti vakituista työsuhdetta. Näin ei yleensä kuitenkaan ole, vaan kolmas sektori ja julkishallinto ja jopa jotkut hyödyntävät surutta työharjoittelua koskevaa lainsäädäntöä palkaamalla aina uuden harjoittelijan tai tukityöllistetyn, kun edellisen työsuhde loppuu. On myös olemassa ihmisryhmä, jotka ovat vaarassa jäädä ikuisesti "vaiheeseen"."

Lue täältä lisää: http://thtry.fi/

Henry

Kalle Kuusivuori

Eli Suvi Karhun mukaan on hienoa, kun työstä ei makseta asiaan kuuluvaa palkkaa?

Todella hienoa ja edistyksellistä.

kati sinenmaa

Niin. Ne työttömäthän roskaavatkin ihan ilmaiseksi. Ja kyllä sitä harrastavat muutkin ihan hyvää hyvyytään. Katsokaa edes joskus nenäänne pidemmälle, niin näette paskasen ympäristön. Ei ne muut eläimet planeettaa likaa, vaan vain ihminen.

Matias Härkönen

Mutta makaamisesta kotona maksetaan? Hienoa ja edistyksellistä!

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Yleensä pohjoismaissa ei teetetä pakkotyötä. Hollannissa sekin näköjään käy.

Voisin kannattaakin tätä ideaa, jos kyseisistä puhdetöistä maksettaisiin vaikkapa muutama euro tunnilta näille työttömille.

Kalle Kuusivuori

Suomessa maksetaan 1,2 euroa tunnilta. Kannatatko?

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Työharjoittelut ja työelämävalmennukset ovat eri asia. Niiden suurin tarkoitus ei ole tienata sitä 9€/päivä, vaan helpottaa työllistymistä ja saada jalka oven väliin johonkin.

Kalle Kuusivuori Vastaus kommenttiin #10

ELi sen parikytä vuotta tehnyt ammattimies voidaan määrätä työharjoitteluun, koska sen pitäisi saada jalka jonkun oven väliin?

Tämä on käytäntö, ja ihan yhtä epäedullinen se on niin vanhemmille, kuin nuoremmille.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela Vastaus kommenttiin #11

Yleensä näitä kokeneita ammattimiehiä pyritään saamaan palkkatuettuun työhön, jos avoimille työmarkkinoille ei löydy paikkaa.

Harjoitteluita ja valmennuksia tarjotaan yleensä nuorille ja kokemattomille.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #10

Ei toimi.
Torppaa kyllä tehokkaasti työpaikkojen synnyn.

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

"Ja tottakai tällaista työtä tekevät saisivat korotettua työttömyystukea siltä ajalta, kun tekevät heille osoitettua yhteishyödyllistä työtä."

Olisikohan mun pitänyt lihavoida tuo kohta? ;)

Pekka Heliste

Miksei heille makseta normaali työehtosopimusken mukaista palkkaa??

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Korotettu työmarkkinatuki on nykyisellään 4,59 euroa päivässä. Ei tämä oikein inhimillistä ole.

Mun mielestä työtön voitaisiin laittaa tekemään yleishyödyllisiä töitä ja maksaa vaikkapa 1000 euroa kuussa. Työmarkkinatuki on 674 euroa, joten jos työ on edes siedettävän tuottavaa, yhteiskunta jäisi voitolle.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Suvi Krahun kommentti:
"Ja tottakai tällaista työtä tekevät saisivat korotettua työttömyystukea siltä ajalta, kun tekevät heille osoitettua yhteishyödyllistä työtä."

Olisikohan mun pitänyt lihavoida tuo kohta? ;)
________________________

Ei tarvitse lihavoida. Tuo sanapari "heille osoitettua" sanoo jo kaiken. Et varmaan ole miettinyt, ketkä olisivat nämä Sturmbannführerit, joille annetaan tämä "työn osoittamisen oikeus"?

Etkö todella tajua, että Sinäkin maksat joka liksasta työttömyyskassaan vakuutuksen ja kun vakuutus laukeaa saat korvauksen.
Pitäisikö myös palovakuutuksen ottaneet, joilta joku kiinteistö palaa, saada jonkinlainen Sturmbannführer niskaansa?

Toinen asia mitä et tunnu ymmärtävän on, että tämä ei lisää työpaikkojen absoluuttista määrää vaan vähentää niitä.

Pekka Heliste

Suomessa työttömät tekevät jo 75000 htv työmarkkinatuen vastineeksi.Eli Suomessa tehdään sama 31,36 + 4,59 e/pv päiväansiolla eli n 700 eurolla

Suomessa tätävelvoitetyötä tehdään suhteessa paljon enemmän kuin Hollannissa.Ja halvemmalla

Kun lasketaan kaikki ilmainen työn niin meillä tehdään jo 175000 htv ilman työsuhdetta ja palkkaa. Se on jo 7 % kaikesta Suomessa tehdytsä työstä
Esim katujen siivous tekee nykyisistä katujen puhtaanapitäjistä työttömiä

Se merkitsee useita epäkohtia:

1-Se vähentää palkkatyötä ja työllisyysaste on tuo 7 % alempi kuin se olisi,jos työtä tehtäisiin palkkatyönä. Ilman ilmaistyötä työllisyysaste olisi yli 80 % eli n 5 % yli 75 % tavoitteen.

2.Se huonontaa huoltosuhdetta,koska työ maksetaan verovaroista eikä se kerrytä veroja

3 .Näihin töihin pakotetaan usein 30-40-vuotta työtä tehneitä,pitkäaikaistyöttömistä kun yli 70 % on +50-vuotiaita

4.Pakkotyö täyttää orjuuden koska henkilö pakotetaan töihin kiristämällä.

Henkilöllä ei ole oikeutta normaalin työsuhteeseen,työssä ei tarvitse noudattaa työsopimuslakia, luottamismiehelläja ay-liikkeelä ei ole oikeutta ajaa ao henkilön asiaa,Työstä ei makseta työehtosopimuksen mukaista palkkaa, työstä ei kerry eläkettä, vakuutus työtapaturmaa varalta on epämääräinen ja työtapaturman uhri jää useimmiten ilman korvauksia etc

5.Työllistyminen työmarkkinatukiharjoitelusta oli 2010 13,4 %.

Paljon parempia tuloksia saavutetaan kouluttamalla ammattiin esim oppisopimuskoulutuksella,silloin n33- 65 % työllistyy,mutta silloin opiskelu tehdään normaalin työsuhteen puitteissa

Persujen on turha arvostella Kiinaa , persut haluavat tehdä Suomesta Pohjois-Korean,jossa kansa raataa orjatyöläisinä

Persut ovat yleisesti pihalla kuin lumiukko yhteiskunnallisista asioista

Tyhmyyksissään he tekevät suomalaisista orjia

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Olen samaa mieltä kanssasi, että oppisopimus-koulutusta tulisi ehdottomasti lisätä.

Kyseessä ei olisi mitään pakkotyötä tai orjuutta. Hankkeeseen ei olisi pakko mennä, vaan voisi jatkaa normaalina työttömänä työnhakijana normaalin työttömyyskorvauksen piirissä. Ainoastaan, jos ei puolen vuoden kuluessa työllisty tavalla tai toisella, sitten ryhtyisi tuet hiljalleen putoamaan. Meillä on monilla aloilla iso työvoimapula, mutta työ ei kelpaa joillekin ihmisille, koska kyseessä on huonosti arvostettua työtä. Minusta jokainen työ on todella arvokasta ja on hävettävää, että tietyt ihmisryhmät pitävät esimerkiksi siistijöitä, taksikuskeja tai muutenkin palvelualojen töitä huonompina ammatteina!

En edelleenkään väitä, että lähellekään kaikki olisi tukien väärinkäyttäjiä tai odottelevat työttömyystuen turvin sitä unelmatyötä, kun ei nyt huvita mennä kaupan kassalle. Yhteiskunnan tulisi vaan välittää selkeä viesti sille pienelle osuudelle, joka haluaa sluibailla, että peli ei vetele, eikä yhteiskunta maksa laiskottelusta.

Pekka Heliste

Taksikuski vaatii ajokortin ja taksikortin,ei taksariksikaan ketä tahansa hyväskytä

Työvoimapulaa on lääkäreistä ja sairaanhoitajistaja bussikuskeista.

Varmaan moni työtön alkaisi lääkäriksi lääkärin palkalla ?
Bussikortti maksaa n 4000 euroa, harvalla peruspäivärahalla olevalla on rahaa tällaiseen investointiin.
Nykyään ei saa enää suomalaisia kuormaauton kuskejakaan ,koska kortti maksaa maltaita .
Niinpä kuskit ovat virolaisia, venäläisiä tai muita,koska he voivat ostaa kortin kotimaasta 100 eurolla.

Naapurini on siivoustyönjohtaja suuressa firmassa ja hän kertoi ettei heillä ole työvoimapulaa . Työvoimapulasta kärsivät huijarifirmat, jotka tunnetaan alalla hyvin.

Vai haluatko sinä, että työntekijän pitää lähteä huijattavaksi vaikka huijaus tiedetään jo etukäteen?

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu Vastaus kommenttiin #27

Kohta en uskalla enää ajaa tuolla kaduilla, jos kaikki kuskit vaan ostavat ajokorttinsa 100€:lla käymättä mitään kuljettajatutkintoja. Tottakai EU-säädökset jatkuvasti uusittavasta ajokortista ovat naurettavia. Kultainen keskitie tässäkin on löydettävä. On olemassa lukuisia ammatteja, mihin ei tarvitse monen tonnin alkupanostuksia päästäkseen alkuun. Avopuolisoni muuten aikanaan ajoi taksiluvan, kun jäi työttömäksi ja viihtyi työssä hyvin. Pääsi sittemmin opiskelemaan toista alaa, jonka alan töitä nykyään tekee.

Harmaata taloutta pitäisi ehdottomasti kitkeä pois ja huijarifirmat saatava vastuuseen! Mutta siitä olenkin blogannut jo aiemmin kotisivuillani.

Jos kaikki ideat ja ehdotukset kaatuisivat vain siihen, että on olemassa asioita ja haasteita, joita pitää miettiä että hanke saataisiin toteutetuksi, ei tässä maailmassa olisi koskaan saatu aikaan yhtään mitään. Äsken laitoin ruokaa: tarkoitus oli paistaa possusuikaleita ja pakastekasviksia. Pakasteessa ei ollutkaan pakastekasviksia (tykkään käyttää wok-vihanneksia). Olisiko minun pitänyt masentua mönkään menneestä hankkeesta ja heittää jo avatut possusuikaleet pois? Ehei. Katsoin mitä jääkaapista löytyi: sipulia, valkosipulia, porkkanatkin olivat jopa hengissä, paprikaa sekä salsakastiketta viikon takaa tortilla-projektista yli jääneenä ja yksi pihvitomaatti vajaan viikon takaa hampurilais-illalliselta sekä pakkasesta kantarelleja . Ja muuten, on hyvää ruokaa!

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Jaaha. Tiesitkö, että työttömistä hyvin suuri osa on jo 55 - 62 vuotiata? Minkälaista oppisopimusta suosittelet?
Tosiasia on, että meillä olisi paljon opetettavaa teille, joilta puuttuu tieto ja kokemus.

Ja kuinka paljon pudottaisit meiltä per viikko kun työtä ei löydy? Miksi niin tekisit? Pidätkö meitä laiskoina?
Mistä meitä tulisi mielestäsi rankaista, pakottamalla sossun luukulle?

Voin suoralta kädeltä väittää, että teen tuplasti sen määrän yhteiskunnalista työtä (14/7) minkä sinä teet palkkatyötä.
Mielestäni palkkaasi pitäisi alentaa, jos et väännä palkkatyösi lisäksi ainakin 5h joka päivä yhteiskunnallista työtä. ja jos et normiin pääse, puolessa vuodessa, vaan vätystelet, pudotettakoon palkkaasi vielä 1% joka viikko.
Miltä kuullostaa?
Voisit ilmottautua vapaaehtoiseksi lukijaksi/lausujaksi tänne:
http://lingvox.weebly.com
Lähetän tarvittavan headset'in postitse. Olen nääs säästänyt työttömyyskorvauksista.
Odotan kirjettäsi.

Henry

Pekka Heliste

Oppisopimuskoulutusessaollan normaalissa työsuhteessa,joten se onkin hyväksyttävä väylä työelämään.Siinähän konkreettiseti autetaan ihminen uuteen alkuun

Oppisopimuskoulutuksessa olevien määrä on ollut nousussa esim vuonna 2002 heitä oli n 30000 ,nyt n 42000.

Oppisopimuskoulutus soveltuu juuri työttömille ammatinavaihtajille,sillä heillä on jo monipuolinen koulutus takanaan,työkokemus ja taitoja,joten koulutus voidaan räätälöidä lyhyemmäksi kuin peruskoulusta tulevalle.

Käyttäjän KpHyttinen kuva
Kyösti Hyttinen

"Ja tottakai tällaista työtä tekevät saisivat korotettua työttömyystukea siltä ajalta, kun tekevät heille osoitettua yhteishyödyllistä työtä."

Mitä ovat yleishyödylliset työt? Ketkä ne työt on tähän asti tehny? Maksettiinko siitä? Missä ne tekijät nyt on. Työttömänä?

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Suosittelen, että menet kävelylle vaikka lähimetsikköösi. Siellä ne samat roskat lojuvat vuodesta toiseen, eikä kukaan niitä korjaa. Ainoastaan muutamat yksittäiset harrastelija-tahot tekevät siivousprojekteja, kuten esimerkiksi geokätköilijät. Suomessa tuskin on koskaan tehty palkatun työvoiman turvin tuon tapaisia siivousprojekteja. Silti roskat ja jätteet metsässä pudottavat niiden virkistysarvoa sekä voivat jopa aiheuttaa tuhoja luonnolle ja ympäristölle.

Pekka Heliste

Markkinataloudessa se joka tarvitsee puhdasta metsää maksaa sen käytöstä.
Jätelain mukaan roskaaja vatsaa niidne keruusta ja jollei sitä löydy niin maan omistaja ja vastaa siitä, että roskat kerätään pois.

Etkö halua noudattaa lakia ? Eikö Suomen laki koske persuja ?

Vain NL ja Pohjois-Koreassa työ tehdään pakkotyönä

Suomessa työttömiä rangaistaa eniten OECD maista, Suomessa erilaisia rangaistuksia määrätään n 60000-70000 kpl vuodessa

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu Vastaus kommenttiin #18

Paljon metsää on myös valtion ja kunnan omistamana. He eivät ole aikoihin halunneet siivota sotkuja metsästä. Miksei siis korotetun työttömyysrahan turvin tehdä siivousoperaatioita? Ja todellakin, kyseessä olisi vapaaehtoista hommaa sitä haluaville. En ymmärrä, miten sotket jatkuvasti tähän orjuutta ja pakkotyötä.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #21

Hekin voivat puhdistaa metsänsä palkkatyönä ,miksi työtön ei ole oikeutettu palkkatyöhön ,jos hän tekee työtä ?

Työn teettäminen ilman työsuhdetta alle torihintojen on orjatyötä.Sitähän Kiinaa ja Pohjois-Koeraa syytetään.

Persujen edeltäjä SMP halusi samanlaisen lain ja niinpä säädettiin ns Leppäsen laki elipuoli vuotta työttömä olleelle tarjottiin työ.Kyseessä oli normaali työsuhde ja työstä maksettiin normaali palkka

Miksi tämä ei käy nyt ? Onko työtön persujen mukaan alempi olento, joka ei tarvitse ihmisoikeuksian mukaista kohtelua ?

Kyllä Vennamo ja Leppänen kääntyisivät haudassa jos näkisivät miten alas peruspuolue on vajonnut

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #21

Jos metsän omistaa valtio taikunta niin tilanne ei muutu.Jos roskaajaa eilöydy niin valtion ja kunnan on siivottava metsä kustannuksellaan,siis normaalina palkkatyönä,ei orjatyönä.

Kyllä valtion ja kunnankin pitää noudattaa lakia

Käyttäjän KpHyttinen kuva
Kyösti Hyttinen

"Hyviä työtehtäviä Suomessa olisi katujen siisteyden ylläpitämisen lisäksi myös talven ajan kunnossapitotyöt. Lumen luonti ja VR:n vaihteiden puhdistaminen lumesta olisi tärkeää puuhaa yhteiskunnan rattaiden pyörimisen osalta. Lisäksi olisi mahdollista, että tietyt työttömät, joilla on työhön edellytyksiä, voisivat toimia koulunkäynnin avustajina. Listaa voisi jatkaa pidemmällekin. Ja tottakai tällaista työtä tekevät saisivat korotettua työttömyystukea siltä ajalta, kun tekevät heille osoitettua yhteishyödyllistä työtä."

Anteeksi, ymmärsin varmaan lukemani väärin :)

kati sinenmaa

Kannatan ehdottomasti bloggaajan ehdotusta. Itse vaatisin kaikkia työttömiä pakkotöihin

Pekka Heliste

Nuo työt voidaan tehdänormaalina palkkatyönä ,miksi työtön ei ole oikeutettu palkkatyöhön ,jos hän tekee työtä ?

Työn teettäminen ilman työsuhdetta alle torihintojen on orjatyötä.Sitähän Kiinaa ja Pohjois-Koeraa syytetään.

Persujen edeltäjä SMP halusi samanlaisen lain ja niinpä säädettiin ns Leppäsen laki eli puoli vuotta työttömä olleelle tarjottiin työ.Kyseessä oli normaali työsuhde ja työstä maksettiin normaali palkka

Miksi tämä ei käy nyt ? Onko työtön persujen mukaan alempi olento, joka ei tarvitse ihmisoikeuksian mukaista kohtelua ?

Kyllä Vennamo ja Leppänen kääntyisivät haudassa jos näkisivät miten alas peruspuolue on vajonnut

lmeisesti yhteiskuntaan halutaan luokkajako

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kati Sinenmaa kirjoitti: "Kannatan ehdottomasti bloggaajan ehdotusta. Itse vaatisin kaikkia työttömiä pakkotöihin"

LOL
Ja ensitöiksemme pystyttäisimme leirejä....

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Nyt Suvi teit "karhunpalveluksen" persuille. Ei tämmöistä kannata kovinkaan moni ja 9 euron päiväkorvauksella on jo liikaakin ihmisiä, joille pitäisi maksaa normaalipalkka, vaikka tuntimäärä onkin 6t/päivä. En todellakaan ymmärrä, miksi ennen vaaleja möläytit tällaista potaskaa? Etkö halua tulla valituksi valtuustoon? Niinkuin osa kommentoijista totesikin, on kyseessä pakkotyö tai orjatyö, joten saatoit menettää mahdollisen valtuustopaikkasi tällä yhdellä kirjoituksella. Tosin aika harva näitä "puheenvuoro"-sepustuksia taitaa ylipäätänsä lukea.

Menetit kuiteski yhden potentiaalisen äänestäjän eduskuntavaaleissa, kuntavaaleissa olet väärässä kunnassa kannaltani. Kandeis miettiä, mitä kirjoittelee.

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Mielipiteeni on omiani eikä edusta Perussuomalaisten virallista kantaa. Esiinnyn täällä yksityishenkilönä, enkä Perussuomalaisten edustajana.

Mitä tulee puheetta vaaleihin ja "mahdolliseen valtuustopaikkaan", niin haluan, että äänestäjät tietävät mitä ajattelen. En teeskentele, en vaikene mielipiteistäni. Kerron rehellisesti suoraan ajatukseni.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Eivät esittämäsi ole ajatuksia vaan osoituksia tietämättömyydestä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

@Suvi Karhu: "Työnantajat varmasti arvostaisivat työtöntä työnhakijaa, joka on tehnyt jotain työttömyytensä aikanakin. Itse ainakin arvostaisin."
Ei AY-liike eivätkä poliitikot uskalla tällaista asiaa antaa työntekijän ja työnantajan sovittavaksi:)

Elon laineet heittivät työttömäksi ja ns. ansiosidonnaiselle pv-rahalle. Koska tunsin, että on typerää olla tekemättä mitään, tarjouduin vapaaehtoisesti po. pv-rahaani vastaan tekemään vaikka edes osa-aikaista työtä ex-työpaikassani. Palkaksi katsoin saamani päivärahaetuuden.
Se ei kuulemma käynyt ja selityksiin kuuluivat mm.:

1) lakipykälät, 2) ay/työmarkkinasopimukset, 3) "ei ilmaiseksi saa tehdä työtä", 4) sekalaiset muut selitykset (ilman sen kummempia älyllisiä perusteluja).
5) Pahin kanto kaskessa oli tietenkin MOL eli työvoimatoimisto, jonka esite kertoo: "Tavoitteemme on, että löydät nopeasti työtä." :-)

Jos asia kiinnostaa, voi kurkistaa Turun Sanomiin (3.7.2010). Lue ja hymyile pohjoismaiselle pahoinvointivankilallemme, jossa järjestelmä on vienyt ihmiseltä oman elämän hallintamahdollisuudet... ;-))

Olen siis samaa mieltä blogistin kanssa siinä mielessä, että tämä pulma saisi paljon hyviä ratkaisutapoja, jos ihminen itse saisi päättää, miten työttömänä toimii.

Peruspäivärahalle pudonnut tarvitsee toki lisäkannustusta. Parhainta hyötyä ihminen tuottaa, jos voi tehdä sitä, missä oikeasti on parhaimmillaan: koulutuksen ja kokemuksen mukaisia hommia. Tuskin työtöntä sydänkirurgia kannattaa puisto-osastolle siirtää...

Pekka Heliste

Mikis työnantajasipotki sinut pois, jos hänellä olisi ollut työtä tarjolla ?

Ilmeisesti sinut kuitenkin potkittiin pihalle, että sitä työtä ei ollut, ei edes osa-aikaisena.Muutenhan työnantaja olisi tarjonnut sen jo ennen potkuja.

Logiikkasi ei oikein toimi

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Mahtava idea! Siirretään kaikki matalapalkkaiset työt työharjoittelun alaisuuteen julkisen sektorin maksettavaksi.

Tämä linja on demarileirissä jo hyväksi havaittu.

Pekka Heliste

"Lisäksi työtöntä työnhakijaa, jolla ei ole selvää intressiä saada uutta työpaikkaa, pitäisi pystyä rankaisemaan paremmin. Kuukausien myötä hiljalleen tippuva työttömyystuki olisi tällaisessa tapauksessa hyvä asia."

Lisää hyviä vitsejä. Nyt ne ovat sossun asiakkaina,ei heitä tähänkään mennessäolenähty työkkärisä

Ja josovatkin niin työkkäri siirtää heidät sossun hoidettavaksi.

Työkkärissä pidetään vain ns aktiivisia työttömiä,passiiviset siirretään sosiaalipuolen palvelukeskusten kontolle

Pekka Heliste

"Lisäksi työttömän työnhakijan on käytävä työhaastatteluissa eikä hän saa mokata niissä tahallaan. "

Lisää vitsejä,Suomessa ovat pitkään työttömänä + 50-vuotaat eivätkä he pääse edes haastatteluun.
Kun Suomessa on 400000 työtä vailla olevaa työnhakijaa niin jokaiseen työpaikkaan on 8 hakijaa,jos jokainen hakee yhtä paikkaa.Mutta kun jokainen työtön hakee useita paikkoja niin normaalisti hakemuksia tulee satoja.

Ja kun tällaista määrää hakemuksia ei yksikään rekytoija lue niin silloin hakijoita rajataan iällä ja silloin ainakin +50-vuotiaat lentävät pihalle

Oletko tosiaan noin kaapin alla kasvanut

Käyttäjän VikkiBruun kuva
Victor Bruun

Ainakin perheitä perustettaisiin ohjelmaan lähtevien kesken, homo- hetero- jne kauheaan tahtiin. En usko kovinkaan monen olevan sinkku kuukauden päästä :D

Johanna Fredriksson

Kysymyksiä Suville.

Kuka on ne Rotterdamin kadut tähän asti pitänyt siistinä? Ovatko he nyt työttömiä? Oliko tarkoitus vain laskea kaupungin siivomisesta johtuvia kustannuksia? Miksi työstä ei makseta oikeata palkkaa? Mistä näitä pahveja ilmaantuu?

Käyttäjän mctimo kuva
Timo Korpelainen

Mitä työttömät itseasiassa "tekevät" korvauksen saadakseen?
Käsittääkseni vain täyttävät lomakkeen. Duunari joutuu tekemään työt ja samalla elättämään työttömiä ja nyt jos ehdotetaan että mitäs jos työttömät tekisivätkin jotakin hyödyllistä niin heti alkaa älämölö.
Työtön on periaatteessa samanlainen duunari kuin valtion virkamies mutta työttömän ei tarvitse tehdä mitään.
Miksi työttömät olisivat ainoa ryhmä joiden ei tarvitse tehdä mitään yhteiskunnan eteen muuta kuin olla olemassa?
Taidampa pian siirtyä itsekin työttömäksi...:)

Johanna Fredriksson

Miksi työstä ei makseta palkkaa? Kuinka voi olla työtön mutta silti tekee työtä?

Rupea työttömäksi jos luulet sen olevan niin helppoa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Timo Korpelainen kysyi:
"Mitä työttömät itseasiassa "tekevät" korvauksen saadakseen?"

Vastaus:
Maksaa vuositolkulla työttömyysvakuutukseen rahaa. (Paitsi jotkut 'siipeiljät'. Ota itse selvää ketkä eivät maksa.)
__________________________

Timo Korpelainen jatkoi:
"...mitäs jos työttömät tekisivätkin jotakin hyödyllistä niin heti alkaa älämölö."

Vastaus:
Näin on. Heti tulisi karenssia. Täällä kirjoittelevat besserwisserit eivät tunnu tietävän, että vapaaehtoistyöstä saa karenssia?
(Minulta kesti pari vuotta, ennenkuin sain luvan.)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

En yhtään ihmettele, ettei Suvi Karhulla ole aikaa vastailla meille.

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Olen pahoillani, etten pysty luuhaamaan jatkuvasti Uudessa Suomessa. Olen työssäkäyvä ihminen. Lisäksi minulla on lukuisia luottamustehtäviä ja tämän lisäksi olen ehdolla kuntavaaleissa ja teen vaalityötä. Käytännössä katsoen en ehdi kunnolla edes nukkua. Motivaationi on korkealla tutustua Espoon asioihin, tutustua kaupunkilaisten mielipiteisiin ja tehdä parempi Espoo ja parempi Suomi. Olen mm. lukenut viimeisen kahden vuoden ajalta jokaisen Espoon ympäristölautakunnan kokouspöytäkirjan läpi. Ja viimeisen vuoden ajalta jokaisen Espoon valtuuston kokouksen.

Valitettavasti vain en pysty miellyttämään kaikkia, ja seison selkä suorana mielipiteideni takana. Elämänkokemukseni on sen verran opettanut. Vaikka paljon on vielä opittavaa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

On hienoa, että opiskelet asioita, mutta eikö sinun kannattaisi pysytellä aiheissa, joita olet opiskellut?
Aiotko myös päättäjänä laukoa ajatuksiasi ja painella nappia mutu-tuntumalla?

Henry

Jukka Mäkinen

Koko paskasta selvitään yksinkertaisesti valitsemalla jompikumpi toimivista vaihtoehdoista.

A) Joko kaikille maksetaan pientä kansalaispalkkaa johon ei vaikuta työllisyys tai työttömyys. Yksityiset työttömyyskassat jatkakoon mikäli pystyssä pysyvät.

Tai sitten

B) Poistetaan kokonaan julkisista varoista maksettavat työttömyyskorvaukset ja sossun avustukset ja kaikki selvitköön omillaan.

Kummankin seurauksena on että julkiselta sektorilta voidaan vähentää muutama kymmenen tuhatta vittumaista ja hyödytöntä sosiaalitanttaa ja työvoimaneuvojaa. Joutuvat hekin hakemaan oikeaa tuottavaa työtä.

Vaihtoehto A lisää loisimiseen taipuvia vihreitä ja muita laiskoja, mutta he nyt ovat keskuudessamme kuitenkin. Kokonaisverorasitus kuitenkin pienenisi.

Vaihtoehto B'n seurauksena omatoiminen tulonhankinta lain väärällä puolella tulee kasvamaan.

Toimituksen poiminnat