Karhun karjahtelua Espoosta

Puistot, espoolaisen olohuone?

Keskiviikkona 10.10. sain suuren kunnian tehdä elämäni ensimmäisen vaalipaneelin Juvanpuron koulussa. Yleisönä oli tarkkakorvaisia ja hyvin käyttäytyviä 9. -luokkalaisia, jotka esittivät meille panelisteille monta hyvää kysymystä.

Mieleeni painui kysymys skeittipuistoista. Tänään myös Leppävaaran maalaismarkkinoilla teltalle saapui kolme nuorta miestä, jotka olivat erittäin kiinnostuneita perussuomalaisuudesta ja kun ehdokkaamme kysyivät heiltä, mitä heidän mielestään Espooseen pitäisi saada, oli ensimmäinen vastaus skeittipuistoja. Skeittipuistot olisivat todellakin monen nuoren mieleen!

Yksi vaaliteemoistani on viihtyisien puistojen ja koirapuistojen rakentaminen. Jo keskiviikkoisen vaalipaneelin innoittamana ja tämänpäiväisen markkinakokemuksen vahvistamana olen jämptisti sitä mieltä, että vehreistä puistoista pitäisi rakentaa viihtyisiä Espoon olohuoneita. Puistoihin voisi kerääntyä väki vauvasta vaariin viettämään rentoa vapaa-aikaa. Lapsille leikkialueita, nuorille skeittipuisto-osio ja koriskenttää ynnä muuta, vanhemmille mm. puistoshakkia ja pentaque- ja mölkkykäyttöön sopivia alueita. Perheen karvasille oma aidattu osio, ja mikä tärkeintä, riittävästi roskiksia! Puiston tulisi ehdottomasti olla laadukkaasti suunniteltu ja huolella hoidettu. Erilaisilla istutus- ja maastoratkaisuilla saataisiin myös helpohkosti esimerkiksi paljon puhutun skeittauksen äänet vaimeammiksi.

Korostan edelleenkin sitä, että jokaista risukkoa ei voi kutsua puistoksi saati jokaista pajupusikkoplänttiä ei todellakaan ole järkevä suojella. Mielestäni puisto -nimityksen ansaitsee ainoastaan oikeasti käyttötarkoitukseensa suunniteltu, muokattu, kunnostettu ja hoidettu viheralue. Ehkäpä joku voi haukkua ajatuksiani USA-tyyliksi, mutta näin asiaa ajattelen. Metsä on metsää ja puisto on puistoa. Niinsanottu "Keskuspuisto" niin Helsingin kuin Espoonkin puolella on maalaistytön näkökulmasta sotkuista pusikkoa.

Kaupunkisuunnittelussa kannatan tiheähköä asumista, korkeita kerrostaloja ja oikeaa kaupunkimaista ulkonäköä (ja tottakai toimivia liikenneratkaisuja, tiheämpi asukastiheys mahdollistaisi myös toimivamman julkisen liikenteen). Tällä hetkellähän PK-seutu on käytännössä katsoen metsää. Huolella suunniteltujen asuinlähiöiden keskipisteessä olisi tärkeää olla mukavan laaja viheralue, jonka yleiseen kunnossapitoon panostettaisiin. Monien tutkimusten mukaan kun ihminen on vähemmän stressaantunut saadessaan puita ja vihreyttä ympärilleen. Mielestäni 85%:lla espoolaisista tulisi olla haavekuvissani siintävä puisto-olohuone 3km:n päässä kodistaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Ensimmäinen kunnollinen puisto-viheralueen rakentamispaikka voisi olla vanhan kehä I:n pohja Pohjois-Leppävaarassa! Tällä hetkellä tilalla on ruma aukko. Espoon kaavoituksessa alueen kohdalle on merkitty: "Tavoitteena on Kehä I:n betonikannen (Mestarintunneli) päälle sijoittuvien rakennusten ja autopaikkojen uudelleen järjestely." Mitään ei näytä kuitenkaan tapahtuvan, vaikka valmisteluaineistosta on kohta jo kaksi vuotta.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Tämänpäiväisessä vaalitilaisuudessa Leppävaarassa ehdokkaamme Anni Jääskeläinen puhui ansiokkaasti Espoon Keskuspuiston suojelemisesta, noudattaen myös niitä suuntaviivoja, joita esitellään puolueemme pääkaupunkiseudun viheralue-esitteessä:

http://www.mikkonummelin.fi/?q=1

Kannattaa ehdottomasti pitää kiinni niistä tärkeistä viheralueista, jotka espoolaisilla on jo nautinnassaan ja erityisesti harkita asuinalueiden kaavoituskysymyksiä uudelleen luonnonsuojelunäkökohtia paremmin huomioiden niiden lähellä, erityisesti Annin mainitsemien Puolarmaarin ja Bosmalmin osalta.

Onnittelut myös siitä, että olet ensimmäinen espoolainen perussuomalainen, joka kannattaa vaalirahoituksen avoimmuutta täyttämällä vaalirahoituksen ennakkoilmoituksen:

http://www.vaalirahoitus.fi/fi/index/vaalirahailmo...

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Kiitos kommentista.

Ja tottakai ilmoitan vaalirahani käytöstä, ei se mikään salaisuus ole. Jokainen voi katsoa palvelualojen TES:stä, kuinka paljon ravintolapäällikkö tienaa, ja tehdä siitä johtopäätökset. En ole leikkimielellä vaaleissa mukana, vaan haluan oikeasti tehdä Espoosta paremman paikan elää, mahdollisimman monelle.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Todella hienoa avoimmuutta Perussuomalaisilta. Tavataan tässä jäljellä olevillakin vaaliständeillä, jos ei muutenkin :-) .

Toimituksen poiminnat