Karhun karjahtelua Espoosta

Missä EU - siellä ei ongelmia?

Ilmeisesti EU:lla pyyhkii hyvin! Näin olen todennut seuratessani viimeisen vajaan viikon ajan EU:sta kantautuvia uusia direktiivejä. Kuten omassa elämässäkin on todettua, jos pienet asiat alkaa ärsyttämään, elämässä on asiat oikeasti hyvin ja raiteillaan. Mutta onko EU hyvin ja raiteillaan?

Yle siis uutisoi tänään uudesta direktiivistä, joka tiukimman tulkintansa mukaan voi pakottaa autokauppiaat kauppaamaan eri merkin autot eri rakennuksissa eri henkilökunnalla. Uutinen tosiaankin kuullostaa aprillipilalta. En näe yhtään syytä sille, miksi eri automerkkejä ei voisi kaupata saman katon alla. Vertailukin autojen välillä on tällöin helpompaa, joka on kuluttajan kannalta paras vaihtoehto.

Unohtamatta tietenkään oliiviöljykannujen kieltämistä ravintoloissa. Tähän minulta heruu sentään vähän paremmin ymmärrystä, sillä kyllähän pöydässä asiakkalta toiseen nököttävät avoimet astiat voivat houkutella joitakuita koiranleukoja tekemään ikäviä kepposia seuraaville asiakkaille. Mutta näkisin asian olevan ravintoloiden itsensä päätettävissä, eikä EU:n tarvitsisi puuttua asiaan.

Sampo Terho kävi talvella Helsingin ja Uudenmaan Perussuomalaisten Nuorten järjestämässä koulutuspäivässä kertomassa EU:sta ja direktiiveistä. Direktiivien määrä on tavallisen kansalaisen ajatuskyvyn tuolla puolen. Pelkästään maidosta on yli neljä tuhatta erilaista direktiiviä! Katso ympärillesi, mitä esineitä lähelläsi on? Minulta löytyy mm. nitoja, rei'itin, sälekaihtimen naru ja avainkaulanauha. Kaikki nämä esineet ovat jonkin direktiivin - yhden tai useamman - säätelyn alla. EU:n suunnattoman iso virkamiesarmeija syytää direktiivejä tahdilla, jossa ei kukaan pysy mukana, ei edes MEP.

Päivä päivältä tulen vakuuttuneemmaksi siitä, että EU:lle antamamme rahat menee isoilta osin täysin hukkaan. Vain pieni osa rahoista käytetään oikeasti hyödyllisiin ja järkeviin kohteisiin. Onneksi Suomessa sentään ei käytetä vielä mittavissa määrin veronmaksajien rahoja täysin typeriin hankkeisiin, mutta tässäkin asiassa Suomi on hiljalleen oppimassa EU:n tavoille. Toivottavasti meillä on rahaa loputtomiin toteuttaa kuoliaaksi säädelty Suomi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän MikkoKotiranta kuva
Mikko Kotiranta

Oliiviöljydirektiivi on ymmärrettävä. Oliiviöljynä myydän monenlaista sotkua mm. italian mafian toimesta joka näin saadaan helpommin kuriin. Ravintoloissa voidaan aivan hyvin säilyttää täytettävät kannut kunhan eivät väitä sen sisältävän oliiviölyä.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Ei, se ei ole mielestäni ymmärrettävä, eikä kyseinen direktiivi tule auttamaan varsinaiseen ongelmaan ollenkaa, mutta hankaloittaa ja rajoittaa elinkeinoelämää merkittävästi, ja kuluttajat maksavat. Tuoteväärennöslait ovat jo olemassa. Ala hoitakoon itse sotkunsa.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Autokauppadirektiivi haiskahtaa Saksalta ja Ranskalta. Jonkinlainen yritys pitää Kiinalaiset pois autoliikkeistä? Tai jalansijan sementoiminen pois tulevaisuuden uusilta autonvalmistajilta?

Käyttäjän JariLehtonen kuva
Jari Lehtonen

Olet väärässä. Esim Perussuomalaiselle puolueelle mennyt rahaa menee paljon pahemmin hukkaan.

Käyttäjän JariLehtonen kuva
Jari Lehtonen

Siis mikä kenkuttaa?

Se että raha menee hukkaan ei paljon hetkauta, sillä rahaahan painetaan tarvittaessa lisää.

Sen sijaan raaka-aineiden, ölhyn ym hukkaus kenkuttaa

Jukka Mäkinen

Pitää ymmärtää että EU-direktiivit eivät ole tarkoitettu nodatettavaksi.
Eihän kukaan suurempi valtio tai kansakunta oikeasti anna Eu-byrokraattien päättää asioistaan.
EU on pelkkää koreografiaa ja teatteria. Paikka minne saadaan pahimmat kilpailijat - omat puoluetoverit - sysättyä hyville liksoille ja pois silmistä. Kun noita siirtomaitakaan ei enää ole.

Jaakko Anttila

EU:n asetukset ja lainsäädäntöohjeet (direktiivit) koskevat EU:n sisämarkkinoita eli yhtenäismarkkinoita. EU:n asetukset ovat voimassa jokaisessa jäsenvaltiossa niiden antamispäivämäärästä lähtien. Jokaiselle jäsenvaltiolle annetaan 2 vuoden määräaika sisämarkkinadirektiviin voimaan saattamiseen.

EU:n sisämarkkinat:
Henkilöiden vapaa liikkuvuus
Tavaroiden vapaa liikkuvuus
Palvelujen vapaa liikkuvuus
Pääoman vapaa liikkuvuus

Yhteinen maatalouspolitiikka
Yhteinen kalastuspolitiikka
Yhteinen liikennepolitiikka
Yhteinen ympäristöpolitiikka

Yhteinen kilpailupolitiikka
Kartellien torjuminen
Kilpailun vääristämisen torjuminen.

Toimituksen poiminnat