Karhun karjahtelua Espoosta

Perussuomalainen nuori, nainen ja vielä moskeijassa!

Osallistuin 14.2. Helsingin Perussuomalaisten Nuorten järjestämään moskeija-vierailuun. Mukana oli kiinnostuneen ja innostuneen nuorten porukan sekä isäntien lisäksi myös muutama toimittaja ja YLE:n kuvausryhmä. Tilanne oli etenkin alussa jännittynyt puolin toisin, ja Jussi Halla-ahon saama viime hetken porttikielto hiersi monen hampaankolossa, sillä tapaamisesta ja kansanedustajan mukanaolosta oli sovittu jo hyvissä ajoin.

 

Itse olin mukana avoimin ja uteliain mielin. Olen jonkin verran jo tutustunut erilaisiin kulttuureihin ja tapoihin pitkin maailmaa, enkä osaa edes ladata minkäänlaisia ennakko-odotuksia tämäntapaisiin hetkiin. Tapaaminen oli mielestäni varsin rakentava ja mukava. Tiukkoja kysymyksiä esitettiin puolin toisin.

 

Pääsimme seuraamaan myös kahta illan rukoushetkeä paikalla. Meille esitettiin tilat ja niissä tapahtuvaa aktiivista toimintaa. Rukoshetkien lisäksi tiloissa järjestetään erilaisia koulutuksia ja seminaareja ja lisäksi siellä toimii yhdyskunnan ”virasto”, jossa otetaan vastaan uusia jäseniä, hoidetaan avioliittoon vihkimiset ja sovitellaan riitatilanteita. Järjestettävät koulutuksetkin ovat varsin monipuolisia, koraanikoulusta suomen kielen ja kulttuurin kursseihin.

 

Tilaisuuden lopuksi monet kävivät kiittämässä ja kättelemässä isäntiä ja saimme monipuolista luettavaa kotiinviemisiksi. Yhteiskuvia otettiin lukuisia. Vajaasta kahdestakymmenestä ”meikäläisestä” viisi oli naisia, ja me nuoret naiset lähestyimme isäntäpuolen nuoria naisia ja sovimme järjestävämme joskus yhteisen illanvieton naisten kesken. Innostuneisuutta tähän oli selvästi molemmin puolin. Monet kokivat kahden tunnin vierailun harmillisen lyhyeksi. Tästä on hyvä jatkaa avointa vuoropuhelua.

 

Miksi sitten perussuomalaiset mielletään rasisteiksi tai vieraskammoisiksi? Sitä on hyvin vaikea sanoa, koska en tunne yhtäkään sellaista ihmistä puolueessa. Puhumme laadukkaan maahanmuuton puolesta, sellaisen joka hyödyttää jokaista osapuolta. Ikuinen totuus on se, että muutama ilkeä yksilö vähemmistössä pilaa koko ryhmän enemmistönkin maineen. Suomen maahanmuuttopolitiikkaan ja oikeuskäytäntöön vaikuttamalla voimme vähentää yhdessä ennakkoluuloja tulijoita kohtaan. Ensisijaisesti meidän tulee auttaa hädästä kärsiviä ihmisiä heidän kotimaassaan tai sen lähettyvillä, tarvittavilla resursseilla eikä pelkällä rahalla. Jos tilanne on todellakin niin kamala, että joudumme repimään ihmiset tuhansien kilometrien päähän kodeistaan kylmään pohjolaamme, meidän tulee mitoittaa vastaanottamamme määrä resurssiemme mukaan. On väärin kyseisiä ihmisiä kohtaan, jos otamme heidät tänne ja emme voi kunnolla auttaa heitä sopeutumaan yhteiskuntaamme ja kulttuurimme. Jos henkilö syyllistyy jatkuvasti vakaviin rikoksiin, hänet pitää pystyä karkoittamaan, sillä ilkeä yksilö tosiaankin pilaa koko ryhmän maineen.

 

Maahanmuutosta ei myöskään voi puhua yhtenä käsitteenä, sillä maahanmuuttoa on niin monenlaista. Arvostan jokaista ahkeraa, uutteraa ja työtätekevää ihmistä, tuli hän mistä lähtökohdista tahansa. Työtä pelkäämätön ihminen on minulle aina aito Suomen kansalainen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Suvi Karhu kysyy:

"Miksi sitten perussuomalaiset mielletään rasisteiksi tai vieraskammoisiksi?"

Veikkaisin, että sillä voi olla jotain tekemistä sen yhden kaverin kirjoitusten kanssa, joka ei ollut siellä moskeijassa.

Mutta kiva kuulla, että moskeijareissunne meni hyvin ja mukavasti! Ajatus myöhemmästä illanvietostakin kuulostaa hyvältä. Hyviä jatkoja vain molemmille osapuolille.

Lopputuloksena voinee todeta, että moskeijassa siis ilmeisesti ei saarnattu muslimisiirtolaisten maailmanvalloitusta, ei yllytetty vääräuskoisten raiskaamiseen eikä lietsottu vihaa apinasta siinneitä kaffireja kohtaan? [1] Ettekä varmaankaan nähneet siellä mitään tahdotonta ja fanaattista robottiarmeijaa, jota imaamit ovat rakentaneet tuhotakseen läntisen yhteiskunnan? [2]

[1] Scripta, 18.1.2007
[2] Scripta, 21.9.2006

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

1] Halla-aho: "Mikä on Suomen erilliskehityksen salaisuus? Miksi Suomeen valikoituu maltillisia, mukavia ja työteliäitä muslimeja räyhääjien, terroristien ja kiihkomielisten päätyessä muihin länsimaihin?"

Noissa Suomenkin moskeijoissa pitäisi käydä kuvaamassa undercover-tyyliin, koska eihän niissä vihasaarnata silloin, kun vääräuskoisia on paikalla.

Anne Lindell

heh ... (quote): ..."Jos tilanne on todellakin niin kamala, että joudumme repimään ihmiset tuhansien kilometrien päähän kodeistaan kylmään pohjolaamme," ... eipä heitä ole tänne pahemmin tarvittu kodeistaan repiä. Kovin innolla ja jopa joskus "puolilaittomasti" ovat jotkut heistä tänne kylmään Pohjolaan pyrkineet. - Herää jo todellisuuteen Suvi.

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Koko puolue ja myös minä puhun laadukkaan maahanmuuton puolesta, joka hyödyttää kaikkia osapuolia. Puolilaittomasti tänne pyrkivät eivät juuri koskaan täytä tätä mittapuuta. Laadukas maahanmuutto ei tarkoita rajoja auki, vaan kovaa harkintaa, keitä tänne päästämme. Koska kuten totesin, ei ole oikein näitä ihmisiä kohtaan että otamme heitä tänne laumoittain, mutta sitten emme voikaan heitä auttaa koska meillä ei olekaan resursseja siihen. Katson, että tällä hetkellä otamme tänne liikaa ihmisiä resursseihimme nähden.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Käytät nimitystä "lauma", mikä ehkä tahattomasti kertoo, millaisella perusasenteella olet liikkeellä. Kristillissosiaalisuus ei näemmä ole ihan sitä, mitä nimen perusteella luulisi.

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu Vastaus kommenttiin #8

Vaikkei asia tähän ehkä ihan kuulukaan, en ole kristitty.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #9

Kannatat silti kristillissosiaalista ideologiaa?

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu Vastaus kommenttiin #27

Tykkään elämästäni Suomessa, jossa on joissain asioissa kristilliset arvot. Kuten vaikka lähimmäisenrakkaus ja toisesta huolehtiminen. Tietyistä kristillisistä ajatuksista ja arvoista en tykkää, mutta enpä minä tykkää homejuustostakaan.

Minulla on oma elämänkatsomukseni, mutta se on toisen tarinan paikka.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Miten sitä laadukasta maahanmuuttoa voi järjestää jos uskoo käsittäisiin kuten "rahdataan tänne mamuja" tai "laumoittain"? Molemmat kun ovat aika omituisia väitteitä. Esimerkiksi puolueenne Olli Immonen kuvasi melko hyvin, mikä se perussuomalaisten ongelma maahanmuutossa todellisudessa on:

"Ikäväkseni olen joutunut huomaamaan sen, etten tunnista Helsinkiä ihmismassan perusteella enää lainkaan suomalaiseksi kaupungiksi. Helsingin kadulla liikkuvia ihmisiä katsellessa ei pysty enää lainkaan sanomaan, mistä maasta mahtaakaan olla kyse. Vastaan on tullut paljon ihmisiä, jotka ulkonäkönsä perusteella eivät selvästikään ole sopeutuneet moderniin suomalaiseen yhteiskuntaan. Esimerkkinä voidaan mainita hunnutetut musliminaiset. Joitakin vuosia sitten Tukholmassa käydessäni näkymä oli sama. Muistan tuolloin toivoneeni, ettei Suomessa katukuva muuttuisi ikinä samanlaiseksi. Nyt näkymä on kuitenkin jo sama. Täytyy vain todeta, että onneksi Suomesta löytyy vielä muun muassa Pohjois-Pohjanmaa, jossa maahanmuutto näkyy toistaiseksi vielä melko vähän katukuvassa."

http://www.hs.fi/nyt/artikkeli/Vieras+mies+kaupung...

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Jos katsot YLE:n uutisen aiheesta, huomaat minutkin filmattavien joukossa, aika selkeästikin. Kuvasta näkyy, että huivia ei ollut. Kukaan PS-Nuorista naisvierailijoista ei käyttänyt huivia, eikä siitä kukaan meille huomauttanut.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Niin. Kohtelias isäntä ei huomauta vieraidensa etikettivirheistä, se ei tarkoita etteikö niitä olisi saattanut tapahtua.

Heli Hämäläinen Vastaus kommenttiin #20

Hän ei ollut siellä harjoittamassa uskontoa vaan tutustumassa rakennukseen ja siellä oleviin ihmisiin. Usein tulee väärinkäsitys juuri tässä.

Minä en koskaan mene moskeijaan huivi päässäni. Jonkun muun kristityn suunnan kirkkoon voin mennä pää peitettynä silloin kun osallistun jumalanpalvelukseen ja tuon suunnan tapoihin se kuuluu.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #26

Isännän kulttuurin noudattaminen ei ole kiinni uskonnosta vaan kohteliaisuuden ja kunnioituksen osoitus isäntää kohtaan.

Heli Hämäläinen Vastaus kommenttiin #29

Minä en mene moskeijoihin, mutta jos menen esim työasiassa niin tasan tarkkaan noudatan oman työnantajani pukeutumiskoodia. Minulla ei ole tarvetta osallistua jumalanpalvelukseen moskeijassa, koska minulla on toinen vakaumus. Se ei estä minua kunnioittamasta esim. heidän rukoushetkeään, joten voin olla sen ajan ulkona tai jossain muussa tilassa odottelemassa. Niin kauan kun en osallistu uskonnon harjoittamiseen, minun ei tarvitse pukeutua minulle vieraan uskonnon rituaalivaatteisiin.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #34

Jos sinusta on ok olla epäkohtelias työasioissa tai uskonnon verukkeella, ei siinä mitään, mutta älä nyt ihmeessä ala sitä tässä turhaan toistelemaan toistelemaan. Tuli jo selväksi.

Heli Hämäläinen Vastaus kommenttiin #35

Joo ei ole työasioissa myöskään tapana ottaa virkatehtävissä kaulasta pois henkilökorttia vaikka se saattaa loukata jonkun sisäistä rauhaa. Lähtökohtaisesti minulle ei voi pakottaa mitään uskontoa työtehtävissäni, koska olen tuolloin lähetettynä työtehtävissä työntekopaikkaan, ja sinne minulla on pääsy ammattiani koskevan erityislainsäädännön nojalla. Tarkoitan ihan hallinnollista työtä, en pakkokeinolain mukaista tehtävää.

Sinä taidat olla hieman järjenkäytön suhteen taloudellinen tässä asiassa. Jumalanpalvelukset ovat asia erikseen eikä kenenkään uskonnon harjoittamista pidä häpäistä. Mutta ei myöskään voi pakottaa toiselle omaa uskontoaan, koska myös minulla on kansainvälisten sopimusten turvaama omantunnonvapaus, ja oikeus jopa työaikana kantaa kaulassani ristiä.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #36

Huoh, niin että pitää sitten vääntää vaan? Ei tietenkään oteta henkilökorttia pois, eikä yhdessäkään pyhässä kirjassa moisesta puhuta.

En minä sano, ettet voi mennä ilman huivia, sanon että olisi kohteliasta se laittaa. Mikä mättää jollei mene jakeluun?

Heli Hämäläinen Vastaus kommenttiin #38

Silloin kun on välttämätöntä peittää pää, esim. elintarviketehtaassa, se tehdään. Tai jos elektronisten komponenttien käsittelyn sertifikaatti edellyttää maadotettuja kintaita niin sellaiset laitetaan. Samoin työsuojelumääräysten mukaiset suojavarusteet laitetaan päälle mikäli alue sellaisia edellyttää.

Mutta että laittaisin jotain päähäni moskeijassa? No ehkä sitten laitan kypärän, jos imaami siitä ilahtuu.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #39

"...jos imaami siitä ilahtuu"

Ymmärsit viimein, juuri tuo on se syy. Ei tämä ole sen kummallisempi asia kuin jos talossa on tapana ottaa päällysvaatteet sisään tullessa pois, ei ole kohteliasta haahuilla ne päällä. Uskonto ja välttämättömyys eivät liity tähän millään tavalla.

Heli Hämäläinen Vastaus kommenttiin #40

Voin nostaa jopa kuulosuojaimet ylös niin on hassumpi päähine.

Ai niin, kypärä taitaa olla miehinen vaate ja se ei sovi naiselle. Kumpi on pahempi asia moskeijassa, olla ilman päähinettä vai käyttää miehistä päähinettä?

Entä jos on miehen hetu, mutta onkin nainen ja pukeutuu miehen vaatteeseen?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #41

Niin että pakko on vaan vääntää? Muistat varmaan, että tässä ei ollut kyse sinusta vaan blogistista.

Mutta päätät tietysti itse miten toimit, minä vain koitin opettaa kohteliaita käytöstapoja.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ihan kuin lukisi vierailusta kuuasemalla tai Vernen mielikuvitusmaassa. Kyse on nyt kaiketi kuitenkin moskeijasta eli rukouspaikasta rukouspaikkojen kirjossa. Mutta ihan mukavaa jos se aiheutti noin positiivisia väristyksiä. Pisteet Suville avoimesta mielestä. Itse en antaisi uskontokuntien läsnäololle niin suurta sijaa siinä, miten elämäänsä katselee. Kohtalaisen sekulaarissa maassa asustelemme, ja arvotuksien painopistekin on ihan muissa asioissa kuin siinä, edustaako joku jotain uskontokuntaa.

Ehkä nyt voi keskittyä johonkin olennaiseen taas? Ihan riittävästi dramatiikkaa käytetty tähän.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Niin tai näin, aina väärin päin.

Rahul Somani

Suvi Karhu voisi lukea James Hirvisaaren ja monien muiden ns. maahanmuuttokriitikkoiden blogit ja googlta perssuomalainen maahanmuutto josta löytyy mielenkiintoista tekstiä jopa sellaista että maahanmuuttajat pitäisi keittää elävältä tai maahanmuuttajan murhaajalle pitäisi antaa mitalli

Kaikki nämä ovat perssuomalaisten jäsenten suusta tai kynästä tullleita ajatuksia.

Käyppä tutustumassa

Arre Kougappi

Kannattaa myös perehtyä siihen, mitä elämää elää eräät maahanmuuttajat ja miten suhtautuvat kantaväestöön, kasvattaen omia lapsia. Kun ei sopeutuminen paljon kiinnosta, vaan omat egoistiset lähtökohdat ja maailmankuva on ensisijalla.

Tämän kaiken jälkeen ei kannata ihmetellä kiihtyvää gettoutumista ja rikollisuutta.

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Rahul Somani: Olen lukenut paljon näkyvien kansanedustajiemme kirjoituksia. Olen myös tavannut heitä useasti henkilökohtaisesti erilaisissa tapahtumissa. Eli tunnen miehet / naiset myös kirjoituksien takaa, kiitos asemani nuorisojärjestössä. Pysyn edelleen sanomani takana, en ole koskaan tavannut perussuomalaisissa rasistia.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

#12.

Puolueen nimi on perussuomalaiset.

Ei kestä kiittää.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Miksi sitten perussuomalaiset mielletään rasisteiksi tai vieraskammoisiksi?"

Koska taloudenhoidossa perussuomalaisia ei voi mollata.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Heh, Perussuomalaiset käyttävät kaiken populismin mitä vaan tarjolla on.

Välillä ollaan kovin kriittisiä juuri muslimi-maahanmuuttajia kohtaan, ja nyt läpinäkyvästi muka-suvaitsevaisia.

Ei uskottavaa tämäkään.

Halla-ahon vierailun esteenä oli anteeksipyytämisen vaatimus isänniltä... Nimenomaan isänniltä.

Tuohon ei voida lähteä. Anteeksipyytelyn ja antamisen tie ei ole ole oikea tie maahanmuuttokeskustelussa joka velloo molemmilta osapuolilta yli äyräiden.

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Maahanmuuttokeskusteluun, joka velloo yli äyräiden, tuskin auttaa se, että meillä koko porukka olisi jääräpäisesti kieltäytynyt vierailusta, koska yhden henkilön toivottiin jäävän pois isäntäväen puolelta. Sovimme tapaavamme heidän kanssa uudestaan, kenties puoluetoimistollamme, jossa tottakai me Perussuomalaiset Nuoret sitten isännöimme ja voimme pyytää myös Halla-ahon mukaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Mielenkiintoista! Tuon tapaamisen täytyy olla se, josta Abdirahim "Husu" Hussein (videolinkissä 50 sekunnin kohdalla) jokin aika sitten blogissaan vihjasi. Husu voitaisiin konkreettisesta rauhantyöstään palkita - ja joku sen varmasti lähitulevaisuudessa tekeekin - jollain köyhänmiehen Nobelilla; eikös niitä kulttuuritunnustuksia ole juuri tällaisiin tarkoituksiin? Herätys, Paavo Arhinmäki!

Islam ei tietenkään ole yksi yhteen samaa kuin maahanmuutto, mutta tapahtumapaikkana muslimien rukoushuone oli erinomainen valinta tuolle kohtaamiselle. Jos isännillä oli kanttia järjestää vastaanotto ja vierailla nöyryyttä riisua kengät, niin tutustumisprosessi on toden totta käynnissä.

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Suvi, älä vie sitä leimakirvestä noilta suvakki älyköiltä jotka ovat ainoat puhdasmieliset jotka katsovat heillä olevan valta julistaa kuka on rasisti, fasisti tai muuten vaan epäsikiö

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Perussuomalaisissa on vallalla sokea talous- ja työusko, jonka mukaan ongelmat katoavat ahkeruudella ja itsenäisellä toimeentulolla.

Näinhän Se ei muualla maailmassa ja islamin suhteen ole. Esim. Saksassa on vuodesta 2005 tapahtunut xx kunniamurhaa ja jatkuvaa perhe väkivaltaa on hyvin paljon enemmän. Tekijät, isä ja pojat saattavat tehdä 12 tuntia päivässä kuutena päivänä viikossa töitä vihanneskaupassa ja silti täydellisesti torjua ympäröivän yhteiskunnan arvot ja lait. Koulutuskaan ei takaa integroitumista, siivooja tai työtön voi olla paljon integroituneempi kuin lääkäri.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

On kuitenkin väärin syyttää sinisilmäisyydestä perussuomalaisia, koska juuri heidän piireissään "kriittisyys" (maun mukaan myös epäluulo, pelko, vastarinta, vihamielisyys) on suurinta.

Saksan tapauksessa mittasuhteet ovat paljon meikäläisiä suuremmat, joten siellä myös onnistunutta kotoutumista on runsaasti. Toisaalta uussaksalaisissa perheissä eletään tiettävästi usein tilanteessa, jossa lapsistaan huolehtiva nainen ei voi edes lyhyeksi aikaa poistua asunnostaan. Tätäkin Angela Merkel tarkoitti muutamia vuosia sitten sanoessaan, että "Saksa on epäonnistunut monikulttuurin rakentamisessa".

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Perussuomalaisissa on vallalla sokea talous- ja työusko, jonka mukaan ongelmat katoavat ahkeruudella ja itsenäisellä toimeentulolla."

Lähinnä olen nähnyt vaatimuksia oman rahapolitiikan hoitoon, sitten sitä työtä ja toimeentuloa voisi Suomessa syntyä. Mikäli pystyt osoittamaan että EKP:n rahapolitiikka on meille sopivaa niin olen hiljaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Blogi vaikuttaa ensin aika lupaavalta. On saatu vaikuttamaan siltä kuin perussuomalaisten keskuudessa olisi halukkuutta oppia ymmärtämään muunmaalaisia ja eri lailla uskovia ihmisiä.

Näyttää kuitenkin valitettavasti siltä, että tämä on valhetta ja propagandaa. Teksti vilisee tyypillisiä "maahanmuuttokriittisiä" kielikuvia, mikä kielii siitä ettei mistään todellisesta milenmuutoksesta ole kyse. Taustalla olevat asenteet ovat edelleen jyrkän "kriittiset".

Maahanmuuttajilta osoittaa sen sijaan hyvää tahtoa, ennakkoluulottomuutta ja "kritiikittömyyttä" ottaa tällainen porukka vastaan pyhimmässä paikassaan. Halla Ahon kieltäytyminen pyytämästä anteeksi solvauksiaan maahanmuuttajia ja muita vähemmistöjä kohtaan puhuu omaa kieltään mielenmuutoksen valheellisesta luonteesta.

Miten voisikaan porukka, joka ei voi suvaita oman maansa suvaitsevia kansalaisia, suvaita ulkomaalaisia ja eriuskoisia.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

On olemassa sellainen asia kuin suomalainen kulttuuri, jonka vaalimiseksi käsittääkseni persut tekevät tällä hetkellä töitä. Näin ollen ei liene ihme, että vieraita kulttuureita kohtaan ollaan kriittisiä. On nimittäin niin, että islam ei kuulu suomalaiseen kulttuuriin, mistä on yksinkertaista tehdä sellainen johtopäätös, että islamin asian edistäminen Suomessa ei näin ollen ole suomalaisen kulttuurin vaalimista.

Mitä sitten ymmärrykseen tulee, niin mikään ei lisää ymmärrystä paremmin kuin asioiden konkreettinen kokeminen, jota tässä nimenomaisesti kuvaillaan. On myös niin, että ymmärtäminen ei tarkoita hyväksyntää. Se ei tarkoita sitä, että oltaisiin esimerkiksi eettisistä kysymyksistä samaa mieltä.

Vaadit siis suomalaisen kulttuuriin vaalimiseen keskittyneeltä puolueelta sitä, että heidän pitäisi edistää vieraiden kulttuureiden kritiikitöntä hyväksyntää. Onko se muka mahdollista? Jos mielestäsi suomalainen kulttuuri ei globalisoituneessa yhteiskunnassa vaadi vaalimista, niin sitten voisit sanoa niin. Itse olen sitä mieltä, että sitä tulee vaalia. Niinpä kysyisin vaan, että kuka senkin homman tekee, jos ei suomalaiset itse?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Osallistuin 14.2. Helsingin Perussuomalaisten Nuorten järjestämään moskeija-vierailuun" Nämä eivät varmaan edes tiedä, kenen vieraanvaraisuudesta nauttivat. Rengit leikkivät isäntää.

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen

Silloin kun Suomi oli vielä osa Ruotsin valtakuntaa niin sinut olisi määritelty karjalaiseksi, ei suomalaiseksi.
Sinun puolueesi kuuluisi siten olla Peruskarjalaiset.

Mutta, maailma muuttuu.

Toimituksen poiminnat