Karhun karjahtelua Espoosta

Poliisien puolesta

Tänään poliisit järjestävät historiallisen mielenilmauksen, johon on ennalta ilmoittautunut noin tuhat poliisia. Muuta väkeä on ilmesesti tulossa paikalle myös sankoin joukoin. Poliisit ovat mielestäni aiheellisesti huolissaan Suomen sisäisestä turvallisuudesta ja palveluiden rapautumisesta. Olisin mieluusti itsekin saapunut paikalle mielenosoitukseen poliisien puolesta, mutta valitettavasti joudun olemaan Espoon Käräjäoikeudessa lautamiehenä samaan aikaan.

Lautamiehenä toimiessani olen monasti huomannut, miten tärkeää hyvin tehty esitutkinta oikeusistunnon sujuvuudelle on. Poliisien resurssien jatkuva supistaminen on uhka kokonaisvaltaisesti Suomen oikeusjärjestelmälle. Myös oikeuslaitoksilta leikataan rahaa jatkuvasti. Milloin tulemme siihen pisteeseen, että kansalaisten oikeudet asialliseen käsittelyyn ovat vaarassa? Oikeusistunnossa, jossa sekä asianomistaja, todistajat että vastaaja kertovat, että esitutkinta ei vastaa tapahtumia, herää lautamiehellekin iso huoli poliisien resursseista ja esitutkintojen laadukkuudesta.

Perusturvallisuuden kokonaisvaltainen huomioiminen, perinteiset yövartijavaltion tehtävät, ovat Suomessa olleet jatkuvien leikkausten kohteena. Milloin sisäinen turvallisuutemme vaarantuu hyvin vakavasti, sillä leikkausten kohteena ovat olleet poliisin ja oikeuslaitoksen lisäksi myös tulli, rajavartiolaitos, puolustusvoimat sekä pelastuslaitokset? Tämä kehitys on pysäytettävä. Seuraava eduskunta on hyvin vakavien ja rohkeiden uudistavien päätösten edessä, jotka vaativat vahvuutta päättäjiltä. Toisarvoisista menokohteista on uskallettava ottaa rahaa pois ja ne on siirrettävä perusturvallisuudesta huolehtimiseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat