Karhun karjahtelua Espoosta

Perussuomalaiset Nuoret ovat Suomen vaikuttavin poliittinen nuorisojärjestö

  • Huhtikuulta 2013 Arhinmäen lausunto, sekä PS-Nuorten ja Vasemmistonuorten tapahtumakalenterit
    Huhtikuulta 2013 Arhinmäen lausunto, sekä PS-Nuorten ja Vasemmistonuorten tapahtumakalenterit
  • PS-Nuorten tapahtumakalenteri 20.11.2014
    PS-Nuorten tapahtumakalenteri 20.11.2014
  • Vasemmistonuorten tapahtumakalenteri 20.11.2014
    Vasemmistonuorten tapahtumakalenteri 20.11.2014

Perussuomalaisten Nuoret ovat monta vuotta tehneet asialinjaista politiikkaa sekä tärkeää yhteiskunnallista työtä perussuomalaisesti ajattelevien nuorten parissa ympäri Suomen. Toimintamme on kasvanut vajaan neljän vuoden aikana hyvin voimakkaasti. Opetus- ja kulttuuriministeriö ei ole nuorisojärjestöille jaettavien avustusten jaossa huomioinut PS-Nuorten ajankohtaista merkitystä, toiminnan laadukkuutta sekä laajuutta tai jäsenmäärän merkittävää kehitystä. OKM on sitkeästi pitänyt kiinni näkökannastaan (1), että tukia voi nostaa vain vähäsen kerrallaan, sillä heidän mukaansa huomattava lisäys vuotuisessa jaettavassa avustusmäärärahassa voisi johtaa epätarkoituksenmukaiseen käyttämiseen tai hallitsemattomiin ylijäämiin.

Perussuomalaiset Nuoret ovat pienellä rahalla, vain murto-osalla muihin poliittisiin nuorisojärjestöihin verrattuna, järjestänyt toimintaansa. Isoimmat tuen saajat palkkaavat osa-aikaisia työntekijöitä ympäri Suomen piirijärjestöihinsä. PS-Nuorten toiminta pyörii piiritasolla pyyteettömien vapaaehtoisten käsissä, jotka eivät saa mitään korvausta tekemästään tärkeästä työstä. Silti esimerkiksi Helsingissä PS-Nuoret ovat näkyvin nuorisojärjestö ja he järjestävät enemmän tapahtumia kuin muut poliittiset nuorisojärjestöt. Helsingin kaupunki tukee lisäksi sadoilla tuhansilla euroilla muita poliittisia nuorisojärjestöjä, kun taas PS-Nuoret ovat järjestelmällisesti esittäneet, että nämä tuet pitää lakkauttaa (2)(3) ja (4).

Arhinmäki lausui eilisiltana (5), että Perussuomalaisten Nuorten tuet määräytyi vuodelle 2013 sen perusteella, että meillä on ollut vain 3 tapahtumaa ja 100 osallistujaa. Väite on täysin asiaton. Jo keväällä 2013 netissä kiersi kuva, jossa oli kuvakaappaukset sekä Perussuomalaisten Nuorten että Vasemmistonuorten nettisivuilta tapahtumakalenterista (kuva liitetty blogikirjoitukseen). Tuolloin Arhinmäki oli YLE:n uutisissa lausunut, että "Perussuomalaisilla Nuorilla toiminnan määrä ja laajuus on kovin kovin vähäistä vielä tällä hetkellä verrattuna muihin." Tästä kuvasta kävi selkeästi ilmi, että Vasemmistonuorilla oli kalenterissa vain yksi tapahtuma, kun PS-Nuorilla niitä oli 11. Kävin juuri äsken jälleen näillä nettisivuilla. Vasemmistonuorilla on marraskuussa yhteensä vain kolme tapahtumaa (kuvakaappaus blogin yhteydessä), PS-Nuorilla marraskuussa on 11 tapahtumaa (kuvakaappaus blogin yhteydessä). Joulukuussa tilanne on Vasemmiston 2 vastaan PS-Nuorten 7. PS-Nuoret ovat tällä hetkellä tapahtumien lukumäärässä samassa kastissa kuin Keskustanuoret, jotka saivat isoimman avustuksen kaikista poliittisista nuorisojärjestöistä, nettisivuilla olevien tapahtumatietojen mukaan.

Arhinmäen väitteet ovat olleet pitkän aikaa asiattomia, kuten esimerkiksi kommentti (6) Eduskunnan täysistunnossa siitä, että Perussuomalaiset kävisivät lounaalla Chez Dominiquessa. Nämä heitot kertovat siitä, että ex-ministeri todellakin kokee olevansa heikoilla jäillä, sillä mikään perustelu ei ole kestävä, miksi PS-Nuoret saavat niin vähän tukea verrattuna muihin. Nykyinen ministeri Viitanen astui myös samaan ansaan väittäessään ministeriön ja PS-Nuorten kommunikointia "kirjeenvaihdoksi" (7). KHO:n päätöksen jälkeen varmasti kaikille on selvää, että kyse ei ole mistään kirjeenvaihdosta, vaan tosiasiallisesta lakiprosessista. Viitanen onkin jo herännyt asiaan ja toivon todella, ettei ministeri ja ministeriö enää sorru onnettomiin selityksiin.

 

Viitteet:

1: www.kho.fi/fi/index/paatoksia/muitapaatoksia/muupaatos/1416299454269.html

2: www.ps-nuoret.fi/helsinki/files/2012/12/2014_06_18_lehdistotiedote_ryhmaaloite-tuet.pdf

3: www.ps-nuoret.fi/helsinki/files/2012/12/2013_05_31_lehdistotiedote_tuet2.pdf

4: http://www.ps-nuoret.fi/helsinki/files/2012/12/2013_01_29_lehdistotiedote_tuet.pdf

5: yle.fi/uutiset/viitanen_valmis_nostamaan_perussuomalaisten_nuorisojarjeston_tukea/7640165

6: http://yle.fi/uutiset/arhinmaki_kuittasi_perussuomalaisille_te_syotte_chez_dominiquessa/6577146

7: http://yle.fi/uutiset/ministeri_viitanen_perussuomalaisnuorten_arvopohja_ei_syyna_avustusvalituksen_hylkaykseen/7571493

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Toivottavasti oikeus voittaa. Erinomaista työtä kun keräätte riittävästi evidenssiä oikeusprosessia varten.

Tuen tämmöistä reipashenkistä nuoristotyötä.

Käyttäjän Otto-VilleEdvardSormunen kuva
Otto-Ville Sormunen

Yllättävää tosiaan että ns. tuomio tuli.

Tosin Hesarissa todetaan että

Mi­nis­te­riö aloit­taa nyt alus­ta pe­rus­suo­ma­lais­ten avus­tuk­sen kä­sit­te­lyn. Avus­tuk­sen mää­rä ei vält­tä­mät­tä muu­tu mik­si­kään.

"Teim­me har­kin­nan jär­jes­tön toi­min­taan liit­tyen, ja ar­gu­men­tit oli­vat sil­loin ok", Wre­de sa­noo.

http://www.hs.fi/paivanlehti/20112014/kotimaa/Oike...

Eli tuleeko tämä poliittinen teatterishow jatkumaan vai tulevatko PS-nuoret saamaan lopulta omaa aktiivisuuttaan ja kannatustaan vastaavan valtioavustusosuuden?

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Mitä nuorisotyötä arhinmäki teki aikoinaan? Onko ansiolistalla muuta kuin riehumista linnanjuhlien edessä ja asiatonta huutelua futiskatsomossa? Todellinen "esikuva" nuorisolle itse!

Ilmeisesti paavon ja kommareiden mielestä tämä on sitä "yhteiskuntaa rakentavaa" nuorisotyötä.

Vakavasti puhuen nuorisojärjestöjen avustuksen tulisi linkittää kannatukseen.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Ainakin se on kyennyt kääntämään aivan uuden sivun politiikan oikeuden historian kirjassa. Siis toivoa on kun tehdään töitä

Mika Samuel Kiekkijev

En osaa sanoa muuta kuin, että anna Suvi, tuulen soida ja kiitos.

Toimituksen poiminnat