Karhun karjahtelua Espoosta

Unelma-Suomi kulkee kohti tuhoaan

Tämän viikon uutiset ovat olleet sydäntäraastavia. Minulle naisena tapahtumat ovat olleet erittäin järkyttäviä. Muistelen niitä aikoja, kun olin itse 14-vuotias. Lapsi. Vasta aloittanut kulkemaan kohti nuoruutta ja itsenäisyyttä. Tunsin oloni niin vahvaksi ja vanhaksi, mutta silti, olin lapsi.

Perussuomalaiset ovat jo lähes kymmenen vuotta yrittänyt puhua asiallisesti maahanmuuttopolitiikasta. Olemme halunneet laadukkaampaa maahanmuuttoa: Työperäiset tervetuloa, pakolaiskiintiö-velvollisuudet kannetaan, mutta turvapaikanhakijoiden suhteen tulisi olla tiukempia. Meitä on haukuttu, vaiennettu, syytelty. Asiallinen keskustelu on ollut mahdotonta. Moni on väsynyt ja turhautunut. Suuttunutkin. Jotkut ovat hermostuneet niin kovin, etteivät ole enää jaksaneet pitää yllä asiallista keskustelua vuosikausien haukkumisen jälkeen ja ovat ryhtyneet epäasiallisiksi. Minä en halua alentua samalle tasolle kuin Perussuomalaisia haukkuvat, ja työ on välillä todella raskasta.

Demokratia on kuollut. Moniääninen yhteiskuntamme on halvautunut. Ääntänsä ei saa enää helpolla kuuluviin. Kansassa kytee tällä hetkellä todella laaja-alainen suuttumus, jota on yritetty padota. Nyt esillä on ne merkit, että pato kohta halkeaa. Nämä raiskaus-uutiset ovat se viimeinen pisara siihen ylitäyteen lasiin, jolloin veden pintajännite ei enää riitä pitämään pintaa kasassa ja tulvahdus käy. Minä haluan kiinnittää huomion siihen, että meidän ei pidä vihata maahantulijoita. Suurin osa heistä ei ole tehnyt yhtään mitään väärää, he ovat vain käyttäneet hyväkseen mahdollisuutta saapua tänne. Meidän pitää vihata niitä ihmisiä, jotka ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana tehneet tätä täysin idioottimaista maahanmuuttopolitiikkaa. Heitä löytyy Keskustasta, Vasemmistosta, Vihreistä, RKP:stä, Demareista ja Kokoomuksesta. He ovat syypäitä. 

Suomessa ei ole ollut juurikaan rasismia vuosikymmeniin. Yksittäisiä idootteja on ollut aina, jotka kännipäissään kadulla ovat huudelleet, mutta yleisesti ottaen lähes kaikki suomalaiset ovat suhtautuneet neutraalisti tai positiivisesti maahantulijoihin. Tämä ilmapiiri on muuttumassa ja juuri siksi, että vasemmisto ja muut ovat jatkuvasti vaientaneet avointa maahanmuuttopolitiikkaa kritisoivien mielipiteet. Vasemmisto vihaa rasismia, niin muuten vihaan minäkin, mutta vasemmisto on itse syypää nyt siihen, että rasismi lisääntyy Suomessa. Perussuomalaiset ovat aina taistelleet rasismia vastaan sillä, että olemme yrittäneet ehkäistä niitä syitä, jotka johtaisivat rasismin lisääntymiseen.

Olemme viimeisellä reunalla, katsomassa ikuista pudotusta syvyyksiin. Meillä on mahdollisuus peruuttaa, uskokaa pois, joskus peruuttamalla todellakin voi päästä eteenpäin, löytämällä parempi ja turvallisempi tie. Tämän maan hallituksen tulee ryhtyä aivan välittömiin toimenpiteisiin ehkäistäkseen rasismin leviämistä Suomessa. Ja se onnistuu vain tiukalla maahanmuuttopolitiikalla ja tiukalla asenteella turvapaikanhakijoita kohtaan. Tiukka maahanmuuttopolitiikka ei ole rasismia - se on rasismin ehkäisyä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

28Suosittele

28 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

"Ääntänsä ei saa enää helpolla kuuluviin."

Eipä joo. Tässä US-Puheenvuoron etusivullakaan ei tällä hetkellä ole kuin 10 tavalla tai toisella maahanmuuttokritiikkiin liittyvää tekstiä.

Edit: jatkan vielä, että blogisti kuuluu hallituspuolueeseen ja valittaa ei-ääneenpääsystä ja demokratian kuolemasta. Ehkä se demokratia ja sananvapaus sitten ovat kuolleet, jos hallituksessa ja eduskunnassakaan ei kerta kaikkiaan saa kukaan ääntään kuuluville millään keinoin.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Olen tehnyt saman huomion kuin Suvikin, suomalaiset ovat vihasia ja aikaisemmin maltillisetkin kansalaiset puhuvat jo avoimesti ulkoparlamentaarisista toimista...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ei nyt kannata yleistää tai omia itselleen jotain 'suomalaisuutta'.
Ulkoparlam,entaarisista keinoista on tietenkin höperehtinyt muutama nuivaliston edustaja ja sehän jo osoittaa että juuri sellaisista haaveilevat ovat maallemme ja sen kansalaisille suurin uhka.

Käyttäjän TapioLehtimki kuva
Tapio Lehtimäki

Itse asiassa ulkoparlamentaarisiin toimiin ovat jo ryhtyneet aivan eri laidan edustajat kuin mainitsemasi "nuivalisto". Vasemmiston kiakkovieraat ja luokkaretkeläiset ovat tästä oiva esimerkki.

Kuinka muutama asiasta "höperihtynyt" nuivake siis riittää mielestäsi osoittamaan, että juuri he (ilmeisesti tarkoitat persuja) olisivat maallemme ja kansallemme suurin uhka?

Yleistämättä ja omimatta suomalaisuutta - suuri joukko suomalaisia on varmasti vihaisia. Ja heidän kuuluukin olla. Terveiden ja pulskien nuorten miesten invaasio ei vastaa kuvaa apua tarvitsevista pakolaisista. Varsinkaan, kun osa heistä kiirehtii lapsenraiskuuseen siltä seisomalta, kun rajapuomin alta maahamme pujahtavat.

Ei vihassa mitään hävettävää ole. Historia on myös monesti osoittanut, ettei väkivalta välttämättä jätä pulaan.

Syvä iskumme on viha voittamaton, koko onnemme kalpamme kärjessä on.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Perussuomalaiset ovat aina taistelleet rasismia vastaan sillä, että olemme yrittäneet ehkäistä niitä syitä, jotka johtaisivat rasismin lisääntymiseen."

Kuten kansanedustaja Hakkarainen, joka haukkuu SPR:n ja kehottaa lukemaan MV-lehteä? Tai kun hän sanoi, että laitetaan homot, lesbot ja somalit Ahvenanmaalle?

"Suomessa ei ole ollut juurikaan rasismia vuosikymmeniin."

Tästä päätellen se unelma-Suomi, josta puhut on todella unelma. Kyllä Suomessa on rasismia ollut.
http://yle.fi/uutiset/joensuun_1990-luvun_rasistin...

Janne Hilden

Ihan sama mitä on ollut. Nyt on valtio, missä ei ole kansalaisilla enää yhteiskuntarauhaa.
Kaikki on män :)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ehkä hieman suhteellisuudentajua. Meillä on hyvä yhteiskuntarauha.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #6

Ei ole enää. Huomasinkin, että oikeusministeri myös on samoilla linjoilla.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144859314962...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #8

Huolissaan voi olla mutta tällä hetkellä meillä on hyvä yhteiskuntarauha.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Hallituspuolueena perussuomalaisten on kannettava vastuunsa ja kerrottava ymmärrettävällä ja perustellulla tavalla toisille hallituspuolueille, että puolue on nyt myötävaikuttamassa Unelma-Suomen tuhoamiseen, mitä sen jäsenet eivät hyväksy ja mikä on aiheuttanut puolueen kannatuslukujen romahduksen.

Koska perussuomalaisten ministerit eivät kuitenkaan halua luopua Audin takapenkistä niin Keskustalta ja Kokoomukselta tulisi saada julkisuuteen lausunto, että kyseiset puolueet ovat vastuussa onnettomasta maahanmuuttopolitiikasta ja Perussuomalainen puolue on hallituksen sisällä suljettu ulos maahanmuuttopolitiikkaa koskevista päätöksistä.

Näin hallitus säilyy toimintakykyisenä ja perussuomalaisille koituva vahinko saadaan minimoitua.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Annan tunnustuksen perussuomalaisille jotka vastuullisesti ovat pysyneet hallituksessa vaikka kannatus on voimakkaast laskenut.
Monet vanhat puolueet uskon olisivat vastaavassa tilanteessa hallituksen jättäneet muiden hoidettavaksi.
Olen yllättynyt näin sivustakatsojana.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Meitä on haukuttu, vaiennettu, syytelty. Asiallinen keskustelu on ollut mahdotonta. Moni on väsynyt ja turhautunut. Suuttunutkin. Jotkut ovat hermostuneet niin kovin, etteivät ole enää jaksaneet pitää yllä asiallista keskustelua vuosikausien haukkumisen jälkeen ja ovat ryhtyneet epäasiallisiksi. Minä en halua alentua samalle tasolle kuin Perussuomalaisia haukkuvat, ja työ on välillä todella raskasta."

Anteeksi mutta tehdäänpä katsaus PS historiaan. Ronskia ja härskiä kieltä ja solvauksia ei kuultu juuri politiikassa ennen kun T. Halme saapui tantereelle. Sen jälkeen the floor was open for Bingo-Bango, Abu-Papu, lesbo presidentti, kommunistimaanpetturit, feministilesbotaiteilijat, neekerit jne. jne.

Tämä sama räyhähenkisyys sai vahvistusta vuosien varrella monista toimijoista. Nyt likainen kieli ja verbaalinen halveksunta on istutettu politiikkaan niin, ettei se lähde kulumallakaan. Aikoinaan kun Pirkko Ruohonen-Lerner oli kotomaan tehtävissä, hänellä oli pyrkimyksiä pitää käytös siivona, mutta eihän siitä tykätty omien parissa.

Pointsit Tiina Palovuorelle, joka on kyseenalaistanut lähes ainoana aktiivina aggressiiviset puheet. Että tätä vasten pidän aika erikoisena, että Suvi Karhu näkee oman puolueensa porukat täysin viattomina uhreina. Perussuomalaiset ovat saaneet paljon lokaa osakseen, mutta myös paljon asiallista kritiikkiä ja haastamista, mitä pitäisi tehdä erilaisille asioille meuhkaamisen sijaan.

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Meistä nuorista juuri kukaan ei muista, millaista politiikka Suomessa oli vielä -70 ja -80-luvuilla. Asioista puhuttiin suoraan, kaunistelematta ja kiertelemättä. Nyt meillä on pidempään vallinnut poliittisessa keskusteluilmapiirissä hyssyttely ja konsensushakuisuus. Monessa muussa maassa suoraan puhuminen ei ole koskaan hävinnyt ja esimerkiksi niinkin sivistymättömät kuin tanskalaiset ja britit käyttävät hyvinkin suoria ilmaisuja.

Epäasialliset sanat ovat tietenkin aina asia erikseen, enkä niitä ole koskaan hyväksynyt. Minut ehkä tunnetaankin juuri siitä, että minä omieni keskuudessa, ihan sisäisesti, kaitsen laumaa. Ei minun tarvitse julkisuudessa siitä huutaa, että tuo ihminen sanoi nyt typerästi. Minä sanon sen sisäisesti, kuten asiaan kuuluu, ja sen voi varmasti sadat ps-nuoret kautta maan allekirjoittaa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

-70 ja -80 luvuilla kyllä oltiin eri mieltä ja keskusteltiin välillä kovinkin sanoin.
Toisin kuin nyt, silloin vastapuolta myöskin kunnioitettiin eikä yritetty vääristellä eri mieltä olevien sanomisia.

Nyt on toisin. Asiallista keskustelua nimenomaan pyritään estämään tuomalla keskusteluun 'tosiasioina' jotain mv-lehdestä kritiikittä uskottuja valeita. Eri mieltä olevien sanomisia vääristellään ja henkilöitä jopa uhkaillaan, nimellä ja nimettömänä. Kaikki omankaan puolueesi kannattajat eivät ihan osattomia sellaiseen ole.

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu Vastaus kommenttiin #22

On hirveän vaikeaa kontrolloida 550 000 äänestäjää, mitä he sanovat tai eivät sano. On järjetöntä syyttää puolueen aktiivitoimijoita siitä, mitä äänestäjät tekevät tai sanovat. Jokainen ihminen täällä pallolla on vastuussa omista sanoistaan ja teoistaan, tarvittaessa jopa oikeuden edessä. Mutta toivottavasti meillä sananvapaus säilyy, vaikka se torni natiseekin pahasti.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Meidän pitää vihata niitä ihmisiä, jotka ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana tehneet tätä täysin idioottimaista maahanmuuttopolitiikkaa."

Tätäkö pidät asiallisena keskusteluna? Meidän pitää vihata?

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Etkö vihaa rasismia? Minä ainakin vihaan rasismia. Ja sitä kautta en todellakaan arvosta niitä ihmisiä, jotka lisäävät rasismia kotimaassani. Ja kirjoituksessani jo vastaankin siihen, ketkä ovat sitä rasismia lisänneet ja toimineet vastuuttomasti.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Logiikkasi mukaan siis maassa ei ole rasismia, jos ei ole kohteita joihn sitä kohdistaa? Onko tässä todella mielestäsi järkeä?

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu Vastaus kommenttiin #16

Enköhän kirjoituksessani tuonut ihan selkeästi esille sen, että en kannata rajojen sulkemista, vaan työperäiset maahanmuuttajat ovat tervetulleita ja kiintiöpakolaisista kannamme vastuumme sen kiintiön muodossa, joka on. Nämä turvapaikanhakijat ovat se suurin kysymysmerkki. Ja näin ajattelee valtaosa suomalaisista. Maahanmuuttoa kun on niin kovin erilaista, ettei todellakaan kaikkea voi niputtaa yhteen.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #26

Kantasi turvapaikanhakijoihin tuli selväksi.

Kuitenkin vastaanottokeskuksiin tai sellaiseksi luultuihin rakennuksiin on kohdistunut lukuisia hyökkäyksiä. Yhdestä on jo annettu tuomio jossa motiivi todettiin rasistiseksi.

Kysyn vielä kerran: saavatko turvapaikanhakijat aikaan tällaisia hyökkäyksiä pelkällä läsnäolollaan?

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu Vastaus kommenttiin #28

Näitä hyökkäyksiä saa aikaan turhautuneet ihmiset, joiden ääntä ei ole kuunneltu. Jotkut heistä ovat todennäköisesti menettäneet ne kaikki inkkarit kanootistaan. Ja minä en ole koskaan mitään rikollisia tai edes arveluttavia tekoja hyväksynyt. Olen yksiselitteisesti kaikkea väkivaltaa, ilkivaltaa ja muuta typerää toimintaa vastaan, oli sen tekijänä kuka tahansa ja kohdistui se keheen tahansa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä minäkin asioita vihaan, mutta ihmisiä pyrin kaikin voimin olemaan vihaamatta. Jos näet minut täällä lietsomassa vihaa ihmisiä tai ihmisryhmiä kohtaan niin muistuta ihmeessä minua tästä kommentista.

Käyttäjän HeikkiTunkkari kuva
Heikki Tunkkari

Menisikö logiikka samoin, että jos yhteiskunnassa esiintyy homovihaa ja joku tästä varoittaa, rationaalinen ratkaisu on poistaa homot yhteiskunnasta. Ei viha.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Anteeksi vaan Suvi Karhu, olin aktiivisesti politiikassa mukana 70-80 luvuilla, eikä edes kiivaimmat taistolaisetkaan sortunut sellaiseen kielenkäyttöön tai käyttäytymiseen jota jopa ministeri Soinin suusta kuultiin eduskunnan puhujapöntösta viime keskiviikkona. Persujen myötä karkea kielenkäyttö on rantautunut politiikkaan ja on Toivottavaa, että se myös häipyy persupuolueen mukana. Raiskaus on iljettävä ja tuomittava rikos ja toki tyttären isänä olen huolissani, kun hän työnsä vuoksi joutuu yöllä kulkemaan Turun katuja kotiin päästääkseen.

Eero Mattila

Älä nyt viitti. Satuitko katsomaan dokumentin Teiniliiton tuhosta?
- Taitaakin olla ainut merkittävä asia mitä taistolaiset saivat aikaan. Selkeää yhdistyslain vastaista toimintaa, yhteisten varojen väärinkäyttöä, uhkailua, junttaamista...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

On hieman eri asia, kun puhutaan puolueesta joka on edustettuna eduskunnassa ja jonka ministerit istuvat hallituksessa, kun teiniliitosta, jossa keskenkasvuiset politiikon alut temmelsivät mielensä mukaan.

Pietari Vanharanta

Rasismia on nykyisin joka paikassa. Ei ole tuolla sanalla mitään arvoo. Entäs suvakit ja SPR syöttää ja majoittaa kalliilla rahalla näitä elintaso surffareit.
Samalla tappaa nälkiintyneet lapset ja naiset sinne savimajojen lattioille.
Nämä surffarit pitäisi olla maataan rakentamassa. Lapset ja naiset eli heikommassa asemassa olevat mieluumin tänne.
O n todella törkeetä syöttää tätä parasta materiaalia , jotka voi vaikuttaa kotimaihinsa.
TÖRKEETÄ

Elu Auvinen

Mikä on se hinta mitä meidän tulisi olla valmiita maksamaan ja mistä?

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Hieno teksti, lukuunottamatta tuota "meidän pitää vihata.."

Päinvastoin, meidän pitää nyt löytää konsensus ja yhteinen näkemys siitä kuinka maamme saadaan pois kuilun partaalta koskien sekä taloutta että tp-hakijakriisiä.

Suville pointsit myös siitä, ettei tp-hakijota saa alkaa syyttämään heille avautuneen tilanteen hyödyntämisestä. Jos olisin Irakilainen, voisin hyvinkin olla heidän joukossaan.

Meillä ei ole mitään todellista ulkoista uhkaa, ainoa uhkamme on meidän oma typeryytemme ja toimettomuutemme.

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Myönnän, että viha oli tuossa kohtaa ehkä hieman huono sanavalinta. Vihaakin on kuitenkin hyvin erilaista ja riippuu ihmisestä, mitä sen kanssa tekee. Toisaalta taas on oikein, että tunnustaa itselleen, että vihaa jotain, eikä sitä yritä padota. Minä vihaan mm. talvea, teiden suolausta, hyttysiä, mäkäräisiä, ampiaisia, lokkeja ja muutamia muitakin asioita. Mutta se, että vain hyväksyn tunteeni, totean että ne on osa minua ja hengitän rauhallisesti ulos, ei tee vihastani vaarallista. En mene kivittämään teiden suolaajia tai lokkeja.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

..ok, ymmärrän sinua. Vihan tunne, kuten muutkin tunteet pitää hyväksyä.

Viha ei kuitenkaan saa olla toiminnan käyttövoima, vaan pitää pyrkiä ymmärtämään vastapuolta ja hakea yhteistä näkemystä ja toimintalinjaa.

Anteeksiannon tulee olla meidän jokapäiväistä leipää puolin ja toisin.

Pidin siis kirjoituksestasi, joten kiitos siitä!

markku palonen

Minä olen perussuomalainen.Herlin poisti minun tekstini, kun kerroin että en hyväksy ihmisten naamioitumista kaapuun jossa oli vain silmät näkyvissä,kerroin myös että ,kaavun alla voidaan kuljettaa klasnikoveja (automaatti ase)tai räjähdysaineita, vaikka kauppakeskuksiin.Käsitykseni mukaan suomessa ei saa naamioitua yleisellä paikalla lain mukaisesti, paitsi joulupukiksi naamioituneena jouluna.Venäläinen sanoo että suomalainen on tsuhna eli tyhmä maalainen jota voi pettää.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Margaret Thatcher rautarouva kuristi brittien työväenliikkeen. Hän ja Ronald Reagan toivat tämän nykyisen talouspolitiikan länsimaihin.

Pankit voivat tehdä tyhjästä rahaa, ja nehän tekevät. Rosvous on vallassa ja karannut käsistä jo aikoja sitten, tulokset näkyvät nyt.

Länsimaat on ajettu pysyvään taantumaan ( velkakierteeseen ) , josta ei ole ulospääsyä "maksamalla velka", tämä meidän ekonomismi on ratsastanut yksilön holhouksesta vapauttamisen fantasmalla...

.. ja epäonnistunut kaikilla rintamilla ... nyt tämä näkyy turvattomuutena ja kaikkialle ulottuvana "ihmiskauppana", rosvoamisena, valehteluna .. ja lainaankin Elu Auvista: "
Mikä on se hinta mitä meidän tulisi olla valmiita maksamaan ja mistä?"

Minua ei niinkään huolestuta pakolaiset kuin Suomen hallituksen kyvytön toiminta, ihan joka asiassa.

Tällaista hallitusta, joka ei kykene minkäänlaiseen vuoropuheluun ei suomalaiset ansaitse. Pääministerin kyvyttömyys tulla vastaan, ja olla vuorovaikutuksessa on silmiinpistävän heikkoa ja lisää turvattomuuden tunnetta, joka hajottaa kansan... tai se on jo hajalla, eikä muutosta ilman katastrofia ole näkyvissä ... ja mitä tulee yhteiskuntarauhaan, se on vain illuusio, kuten hyvinvointi yhteiskuntakin tai halittu maahanmuutto ...

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Ja mitä tulee vihaan, niin olisi ehkä syytä ymmärtää alkeet...

http://jussikeskinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2071...

Ihmisen päällimmäinen hyvä kuorikerros hyvyyttä on vain tietyiltä osin kestävä, se on täynnä heikkoja kohtia ja aukkoja. Pelko rikkoo ja läpäisee helposti tämän kerroksen, jonka alta paljastuu verinahka, joka reagoi voimakkaasti ärsytykseen ja sisällä oleva viha tai muutosvastarinta nostaa päätään joko oikeutetusti tai väärän oletuksen herättelemänä, joka kantajalleen on kuitenkin se oikea.

Täytyy muistaa, että jokainen teko jolla suojelemme minäämme, on kuitenkin se paras keino, vaikka se tuntuisi kuinka absurdilta tahansa. Käytettävissä ei ole useinkaan monta palikkaa vaan ehkä pahimmassa tapauksessa vain yksi ja se voi olla viha. Tämä ei tarkoita, että joku toinen olisi sinänsä toista parempi vaan, että hänellä on tietyissä hetkissä selkeämpi oman mielen kartta ja useampia ratkaisuja käytettävissä.

Ei voida ajatella, että viha voitaisiin tukahduttaa kieltämällä vihan tunne. Tämä on jo tässä maahanmuuttokriisissä käynyt selvästi ilmi. Lisääntyvä kontrolli syö kaikki mielipiteet ja lisää vihaa, joka lopulta johtaa väkivaltaisuuksiin, samoin propagandistinen valehtelu suuntaan tai toiseen, jota nyt on harrastettu. Siitä kuuluisasta historiasta on paljon oppimista.

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Hyvin sanottu siellä perällä.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Maahanmuutosta on vaikea saada asiallista keskustelua aikaiseksi. Siksi monet välttävät aihetta, koska ovat kyllästyneitä inttämiseen. Samaa mieltä siis.

Keskustelu menee yleensä ad hominen tyyliseksi, mustamaalaamiseksi. Normaalia argumentti - vasta-argumentti keskustelua on lähes mahdoton saada aikaiseksi avoimissä paikoissa. Faktat sivuutetaan, eikä korjata, eikä niitä haluta kuulla. Usein yritetään myrkyttää lähde, eli mitä kautta tieto on tullut, ja toivotaan, että epämiellyttävä tieto häviää samalla. Monessa julkisessa mediassa asiat itsesensuroimaan 'hyvää tarkoittaen', joten niiltä ei tietoa löydy. Suomeen mahtuu vain yksi todellisuus kerrallaan mediaan. Suomen viranomaisten tutkimuksien takana on usein politiikka, mikä vääristää tutkimustuloksia ja faktoja.

Osan opponettien kanssa on mahdoton käydä faktakeskustelua ja asia menee mielikuvien ja iskulauseiden heittelyksi ja syyttelyksi. Silloin on turha jatkaa faktoilla tai ollenkaan. Uskossa on sokea. Ei nähdä vaikka kohdalle sattuisi. Uskovainen on onnellinen uskossaan ja antaa olla niin.

Kolmas ryhmä on ajatuspajojen ajatuksien edustajat. Usein ajatukset on viilattuja ja samoja kliseitä. Mutta on asioita, johon ei vastata, koska tosiasiat eivät ole miellyttävä vastaus.

Kriittinen suhtautuminen on länsimaisen ajattelun ja menestyksen salaisuus. Sitä yritetään tukehduttaa oman mielen mukaisella sensuurilla ja epäloogisella poliittisella korrektiivisuudella ja valttikorteilla. Poliittista korrektiivisuuttahan ei tarvita jos faktat riittävät. Konsensus on vierasta länsimaiselle ajattelulle.

Esimerkkinä yllä oleva keskusteluketju.

Se, että oma mielipide on oikea, ei tee välttämättä toisen mielipidettä vääräksi. On eri mielipiteitä ja painotuksia.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Syitä ja seurauksia. Aikoinaan, jos naapuriin muutti vaikka heimolaisia, niin jos oikein muistan, kyllä siitä poru syntyi. Pelättiin varkauksia, ilkivaltaa jne. Ei tämä maailma mihinkään ole tuosta muuttunut. Samalla tavalla ollaan huolestuneita edelleen omasta ympäristöstä. Nyt vaan puhutaan ihan eri luokan invaasiosta, jonka seurauksia ei kukaan tiedä, eikä kukaan ota vastuuta. Seurauksethan olisivat kuitenkin olleet nähtävissä, vaikka Ruotsissa, tai Saksassa.

Tämän maahanmuuttavan porukan kolttoset ovat ihan aiheesta herättäneet kommentointia ja kauhua, ja kun ei se ihmisten kommentointi mene SSS miesten jakeluun, niin seurauksena sitten näkemykset luonnollisesti purkautuvat jotain kanavaa pitkin. Mitä tapahtuu jatkossa ? Järjestyksenvalvojathan ovat jo selvästi huolissaan.

Hallitukselta puuttuu 100 % kyky kuunnella kansan mielipiteitä. SSS miesten ylimielisyys näkyy ihan kaikessa. Sivusta katsoen vaikuttaa siltä, että on ihan sama, mitä puhutaan. Meneekö tässäkin päättäjillä oma business edelle ? Joku tekee miljoonatilin asuttamalla ja toinen työllistämällä, jollekin on kyllä hyvä, kun tulee lisää julkisia suojatyöpaikkoja. Ja kaikki edellinen on tietenkin suoraan pois veronmaksajien lompsasta.

Perussuomalaiset pääsivät hallitukseen, myymällä äänestäjiensä nahkat. Eivä muuten seuraavissa vaaleissa jytkyttele. Taitavat pötkötellä.

markku palonen

Jussi Halla-aho Pressiklubissa 2009 Kolmen toimittajan tentattavana kolmiäänisesti .Helsingin sanomat ja YLE.Ruben Stiller,Saska Saarikoski ja Salmen.
Katsokaa You tubesta ko ja miettikää miten asia on edennyt.
Saska Saarikoski ja Salmen on hävinnyt julkisuudesta pois.Taisi olla väärää journalismia nykyvalossa katsottuna.

markku palonen

Tämän haastettelun (kommentti 37)takia joka oli Iltasanomissa ja jota kritisoin ,sain Iltasanomien ja nHelsinginsanomien takia kommentoinnin kiellon.Eli he olivat tehneet täysin hävettävän haastattelun rehellisesti keskusteluun Halla-ahon mielipiteiden alaspainamiseksi.Kysymyksessä on täysin hävytön toiminta journalismin suurelta pää-äänen kannattajalta.Hävetkää.
Turun perussuomalainen Markku Palonen.

Käyttäjän TapioLehtimki kuva
Tapio Lehtimäki

Etkö Markku jo ole oppinut, että HS tunnustaa väriä?

Jussi Väinönheimo

Eikö joku voisi jo kertoa Suville, ettei mitään Unelma-Suomea ole koskaan ollutkaan. On vain köyhien, sairaiden ja vanhusten Helvetti.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Kyllä 80-luku oli auvoista aikaa (tutkimustenkin mukaan), eikä 70-luvussa ja 90-luvussakaan ollut valittamista niillä jotka selvisivät (kaikki eivät). Vuoden 2000:n paikkeilla alkoi suunnaton IT-huuma ja sokeus, jota kesti kaksi olympiaadia.

Vuodesta 2008 lähtien kaksi olympiaadia ollaan sukellettu (Suomessa, ei juuri muualla). Näyttää siltä, että sukellus ei ota loppuakseen kun äänenpainot eri suunnilla ovat kiihtymässä, mitä täältäkin voi tunnistaa.

Toimituksen poiminnat