Karhun karjahtelua Espoosta

Ammattiliitot tappavat demokratian Suomessa

Suomessa käytiin eduskuntavaalit huhtikuussa 2015, joissa jokainen 18 vuotta täyttänyt oli äänioikeutettu. Äänioikeuttaan käytti 70% ja myöhemmin hallituksen muodostaneet Keskusta, Perussuomalaiset ja Kokoomus sai yhteensä 57% annetuista äänistä ja 62% kansanedustajapaikoista. Lähes 1,7 miljoonaa äänioikeutettua luotti näihin kolmeen puolueeseen, jotka lähtivät tätä maata yksissä tuumin vetämään. Jo vaalikamppailun aikana kaikki nämä kolme puoluetta kertoivat rehellisesti äänestäjilleen, että Suomen valtion talouden tilanne on vaikea, ja leikkauksilta ei voida välttyä. Silti he saivat luottamuksen, vaikka eivät lupailleet kymmentä hyvää ja kaunista.

Joten hallitus ryhtyi tuumasta toimeen, ja yksi tärkein asia on saada Suomen talous kokonaisuudessaan jälleen jaloilleen. Yrityksien toiminta kannattavammaksi, vienti vetämään ja ihmisille töitä. Tätä varten alettiin hieromaan yhteiskuntasopimusta. Vasta alle viikko sitten, viidennen yrittämän jälkeen, ammatilliset keskusjärjestöt ja EK löysivät yhteisen sävelen ja maamme hallitus hyväksyi piakkoin heidän neuvottelutuloksen.

Kunnes päästiin SAK:n alaisiin ammattiliittoihin, kaikki näytti jopa ihan kivalta. Nyt monien ammattiliittojen hallitukset ovat tehneet päätöksen, että eivät hyväksy yhteiskuntasopimusta.

Keitä nämä ammattiliittojen hallituksien päättäjät oikein ovat? No, sitä en minäkään tiedä. En ole heistä koskaan voinut äänestää. Miten heitä sitten voi äänestää? Prosessi on vähän monimutkaisempi ja avointa tietoa ei ole helppo löytää. SEL, AKT ja PAM pimittää tehokkaasti tiedon, mutta Rakennusliitto on sentään avoimempi. On ikävää, ettei kolme ensiksi mainittua liittoa pidä avointa tiedonsaantia tärkeänä arvona, vaan salailtavaa löytyy. Etenkin PAM on kunnostautunut likaisessa pelissä, kun heidän omatkin työntekijänsä ovat marssineet ulos työpaikoiltaan, koska PAM on rikkonut tes:sta. PAM on suurin SAK:n alainen liitto. Hyi häpeä.

Mennään kurkkaamaan siis Rakennusliiton tapaa valita liittonsa hallitus ja sitä, miten kaikki oikeasti menee. Kuten muissakin liitoissa, edustajistokokous pidetään neljän vuoden välein. Jokaisella liiton jäsenellä on äänioikeus äänestää edustaja. Rakennusliitolla äänestysprosentti on ollut 20% hujakoilla ja edustajistoon on päässyt 30 – 70 äänellä , joka vastaa n. 10 000 asukkaan kunnan valtuutetun äänisaalista. Pieniä äänimääriä hyvinkin. Nämä etuoikeutetut ihmiset, edustajat, ovat saaneet äänestää sitten hallituksesta. Liiton jäseniä vieläpä houkutellaan äänestämään edustajista taulu-tv -arvonnoilla.

Demokratia on hyvin hyvin kaukana siitä, miten ammattiliitot valitsevat hallituksen edustajia. Pieni joukko ihmisiä päättää siitä, kuka päättää seuraavista päättäjistä. En yhtään ihmettelisi, jos edustajakaan ei saisi äänestää omantuntonsa mukaan, vaan hänelle sanellaan, ketä pitää valtakirjoilla äänestää, ja voin vain arvella miten moraalitonta toimintaa äänistä käydään. Mutta on hyvin todennäköistä, että likaista peliä kulisseissa tapahtuu.

Joten tällaiset ihmiset, jotka normaalisti toimisivat pikkukunnan kunnanvaltuutettuna, eivätkä saisi aikaiseksi siellä yhtään mitään, tekevät mahdollisia likaisia sopimuksia kulisseissa ja äänestävät valtakirjoilla jotain tyyppiä ammattiliiton hallitukseen. Ja ammattiliitot käyttävät Suomessa aivan suunnatonta valtaa, kuten olemme tänään huomanneet. Väitän, että tämä on demokratian irvikuvaa. Ammattiliitot käyvät häikäilemätöntä peliä Suomen tulevaisuudella, eikä kukaan voi siihen demokraattisesti vaikuttaa.

Mitä muuta ammattiliitot sitten tekevät? Moni kuuluu ammattiliittoon siksi, että haluaa varmistaa ansiosidonnaisen päivärahan, kun jää työttömäksi. Siihen riittäisi itseasiassa pelkän työttömyyskassan jäsenyys, mutta liitot myyvät samalla itsensä mukana viattomalle ja asioista ei ihan niin perillä olevalle duunarille. Duunari on hyvässä uskossa, että jes, tällä maksulla liitto sitten maksaa minulle ansiosidonnaista, jos huonosti käy. Väärin. Valtio maksaa sen sinulle, ja liitot maksaa siitä vain pienenpienen osan, n. 5%. Suurin osa hyväuskoisen duunarin jäsenmaksusta menee aivan muihin käyttötarkoituksiin. Tässä tekstissä on selostettu loistavasti työttömyysturvan harhat ja vääryydet: http://www.saunalahti.fi/kvarkki/oikeutta/harhat.htm

Ja eihän pienen ihmisen huijaaminen tähän pääty. VVO tekee n. 370 miljoonan euron liikevaihdolla n. 240 miljoonan euron tuloksia ennen veroja, jos neljännes vuosikvartaali menee samalla tavalla kuin kolme edellistä. 240 miljoonaa euroa tulosta pienipalkkaisen ihmisen asumisesta. Rahat käärii, yllätys yllätys, ammattiliitot. Kunnat antavat VVO:lle tontteja alle normaalin markkinahinnan ja VVO käärii valtion korkotukia. Ammattiliittojen jäsenmaksu on myös verovähennyskelpoista, jota kautta valtio tukee suoraan ammattiliittojen täysin irvokasta toimintaa 200 miljoonalla eurolla vuodessa. Tässä yhteydessä en taida kehdata edes mainita siitä, kuinka isoja palkkoja ja luontaisetuja sitten ammattiliittojen johtohenkilöt nauttivat. Tai siitä, että kuinka isoja rahoja SDP ja Vasemmistoliitto ja heidän vaaliehdokkaansa saavat ammattiliitoilta.

Niinsanotuista kolmikantaneuvotteluista puuttuu myös erittäin merkittävä ryhmittymä kokonaan: pienyrittäjät. Suomen yrityksistä n. 92% on pienyrityksiä, mutta silti heillä ei ole yhtään sananvaltaa työehtosopimuksiin, vaikka he työllistävät satoja tuhansia suomalaisia. Demokratian puute jatkuu kaikkialle, minne ammattiliitot pääsevät ja toiminta ei ole läpinäkyvää, tai siitä ei löydy tietoja. Näiden havaintojen valossa on siis erittäin tärkeää käydä keskustelua siitä, mikä on ammattiliittojen tulevaisuus ja päätäntävalta Suomessa ja miten demokratiavajetta paikattaisiin parhaiten.

 

 

Viitteet:

Eduskuntavaalien tulos YLE:n vaalipalvelussa: http://vaalit.yle.fi/tulospalvelu/2015/eduskuntavaalit/?puolueet_##graafi

Useat SAK:n liitot eivät lähde mukaan yhteiskuntasopimukseen: http://yle.fi/uutiset/ay-pomo_varovainen_sanoissaan_olen_saanut_kovin_negatiivisia_viesteja_liittojen_ratkaisuista/8721219

PAMin toimistojen henkilökunta marssii ulos koko maassa: http://yle.fi/uutiset/pamin_toimistojen_henkilokunta_marssii_ulos_koko_maassa/8452534

Rakennusliiton liittokokousedustajien vaalituloksia: http://liittokokous.rakennusliitto.net/edustajat/

Elintarviketyöläisten liiton edustajakokous ja -vaalit ja kolme taulutelevisiota: http://www.selry.fi/tama_on_sel/edustajakokous-ja-vaalit/

Työttömyysturvan harhat ja vääryydet: http://www.saunalahti.fi/kvarkki/oikeutta/harhat.htm

VVO:n tulos kolmannen vuosikvartaalin jälkeen 2015: http://vuosikertomus2015.vvo.fi/q3

AY-liike pärjää ilman verovähennystä: http://blog.kauppalehti.fi/metrossanukkuja/ay-liike-parjaa-ilman-verovahennysta

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (99 kommenttia)

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Just näin. Luulisi viimeistään tänään monien silmien avautuvan näkemään sen mitä ay-liike maallemme tekee. Ja mistä syystä, ei työttömien tai pienipalkkaisten vuoksi, vaan omien johtajien ja vallan ja rahan vuoksi.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Tarkoitatko ehkä vaikkapa PAM:n johtajaa jonka yli jäsenistö päätti toisin? Juu..johtajien vuoksi..

Käyttäjän Punakuono kuva
Petteri Olander

"Keitä nämä ammattiliittojen hallituksien päättäjät oikein ovat? No, sitä en minäkään tiedä. En ole heistä koskaan voinut äänestää. Miten heitä sitten voi äänestää? "

No luulisi tietävän,jos kerran edustat puoluetta,joka kertoo olevansa "työväenpuolue ilman sosialismia"

Ps. Ammattiliitoissa ei ole hallituksia..

Ps.2 Uskomatonta tietämättömyyttä,joka sitten heijastuu ääliömäisyyteen.
But keep going girl..

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Eikö demokratia juuri nyt ole parhaimmillaan,kun demokraattisesti ammattijärjestöt valitsevat osallistuuko ne muiden tarjoamaan yhteiskuntasopimukseen?

Melko yksipuolinen muutenkin näkemys..mutta olkoot. Se on ajanhenki.

Käyttäjän JuhaKeltti kuva
Juha Keltti

Ammattiliittojen demokratia taitaa silti voittaa puolueiden sisäisen demokratian. Ne myös edustavat hieman suurempia joukkoja kuin vastapuolensa.

Käyttäjän SeppoIlvessalo kuva
Seppo Ilvessalo

Valtiovalta kuuluu kuitenkin Suomessa kansalle ja sen valitsemalle eduskunnalle, ei ay-liikellle ihan eiippumatta siitä miten demokraattisesti tai epädemokraattisesti sen johto on valittu.

Janne Pohjala

Valtiovallalle ei tähän mennessä ole annettu oikeutta viedä sopimusoikeutta tai ihmisiltä oikeutta hankkia itselleen edustusta.

Toki voimme ajatella että Kokoomuksen mielestä Perussuomalaisien kannattajilla ei tulisi olla oikeutta sanoa mielipidettään, yhtään sen enempää kuin Paminkaan jäsenillä.

Tiedä vaikka näin tehdäänkin kun PS seuraavissa vaaleissa kaiken pettäneenä putoaa Vihreiden kokoisena oppositioon.

Valtiovalta, eli enemmistö voikin sitten seuraavien vaalien jälkeen säätää pakkolain asiasta, koska niin, sillä on valta. Tosin se kyllä vaatii muutoksen perustuslakin, mutta ei se mitään, eihän Suomikaan kohta enää ole demokratia eikä hyvinvointivaltio.

13 §
Kokoontumis- ja yhdistymisvapaus

Jokaisella on oikeus lupaa hankkimatta järjestää kokouksia ja mielenosoituksia sekä osallistua niihin.

Jokaisella on yhdistymisvapaus. Yhdistymisvapauteen sisältyy oikeus ilman lupaa perustaa yhdistys, kuulua tai olla kuulumatta yhdistykseen ja osallistua yhdistyksen toimintaan. Samoin on turvattu ammatillinen yhdistymisvapaus ja vapaus järjestäytyä muiden etujen valvomiseksi.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Hätä on suuri persujen joukoissa, mitä kirjoituksesi hyvin edustaa. On suuri väärinkäsitys, etteivät ketkä hyvänsä, tai mitkä hyvänsä poliittiset suunnat voisi vallata ay-liikettä. Tosiasiassa Akavassa persujen vallankumous on mahdotonta, koska opiskellut ihminen on vain hyvin harvoin populisti ja takinkääntäjä. Sttk:n piirissäkin kannatuksen nousu on hyvin epätodennäköistä, koska negatiivisuus ei ole kriittisyyttä, mikä taas on populistisen puolueen ainoa valttikortti. Olemmehan nähneet, että persut ovat hallituksessa täysin kateissa.

Entä sitten sak:lainen ay-liike, mille heikko hallitus ja sen hännystelijät pyrkivät sovittamaan konnan roolia. Jos muistelemme persujen uhoa ensimmäisen "jytkyn" jälkeen, missä nykyinen ex kansanedustaja ja "Teneriffan tirehtööri", sekä demareista potkut saanut Matti Putkonen uhosivat vallata ay-liikkeen (Sak). Ja miten sitten kävi? Persujen kannatus gallupeissa 9% ay-liikkeessä about 0,9, ja se on täysin kokoomuksen ja kepun sanelun alla.

On erittäin selkeää, että persujen sukeltaessa historian hämärään, se samalla siirtyy sivuiksi kylämuseoiden pitkässä historiassa. Mitä Vittua-lehti toki tukee suurinta kannattajajoukkoaan mielenkiintoisilla jutuillaan.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#6
Kun sinun kommentteja lukee niin saa sellaisen käsityksen, että tässä ovat vastakkain persut vastaan ammattiliitot.

Minä olen kyllä ymmärtänyt, että tässä on hallitus toisena osapuolena ja toisena osapuolena - niin ketkä siinä toisena osapuolena ovat???

Käyttäjän SeppoIlvessalo kuva
Seppo Ilvessalo

Mitenkä rämä nyt mahtaa liittyä itse asiaan? Puhutko muuten vain asian vierestä vai trollaatko ihan tarkoituksella?

Jere Toivanen

niin voihanse viedä demokratian mutta miten se demokratia tuo ruuan minin pöytään kun kyllä jos sitä yhteiskuntasopimusta tahdotaan niin sillon pitää myös estää kulujen kasvu kun ja pitää huoli että ne isot yritykset maksaa ne verosa ja johtajat ottaa maltillisesti osinkoja ja eduskuta laskee palkkojasa ja vähentää etujasa sillon minä kannatan tuota sopimusta muussa tapauksessa ton pelle poppoon voi heivata vaikka siperiaan hiiltä louhimaan sitä paitsi suomen kilpailu kyvyssä ei ole mitään vikaa se on vaan silkkaa propakantaa että suomen kilpailu kyky olisi huono jos minä saisin päättää niin eikun yleis lakko pystyyn niin ja olen pien yrittäjä en palkan saaja tai osingon saaja suomen valtion rikollinen numero 1

Käyttäjän TuomoLehtinen1 kuva
Tuomo Lehtinen

Mä maksoin just jäsenmaksut liitolle, koska sillä siirrän meikän äänioikeutta niiden puolelle ja ne sitten älähtelee mun puolesta.

Ihan demokraattisesti valitsin rakennusliiton itselleni sopivaksi vaihtoehdoksi.

Ja eikö suurin osa pienyrittäjistä työllistä lähinnä ittensä? Ja toki pitää asiat olla pienyrittäjälläkin kondiksessa, mutta jos persu nyt haluaa johonkin lailliseen yhdistykseen joka käyttää suurta valtaa jossakin, hyökätä, niin jytkyttelis vaikka jonkun kirkon oville sanallisen tuubansa?

Käyttäjän TomBlomqvist kuva
Tom Blomqvist

Pienyritäjät työllistää yli 300 000 ihmistä mutta eivät saa osallistua neuvottelihin. Ei kovin demokraattista.

Käyttäjän SeppoIlvessalo kuva
Seppo Ilvessalo

Puhut asiaa. Asetelma on suorastaan irvokas. Ay- liike sanelee lakon uhalla kansan valitseman eduskunnan voimasuhteita edustavalle hallitukselle, mitä se saa tehdä ja mitä ei- ihan sitä myöten, saavatko he olla iloisia yhteiskuntasopimuksen syntymisestä vai ei. Yrittäjät ottavat yrittäjän riskin ja laittavat omat ja perheen rahat toisten työllistämiseen. Näistä ehdoista kuitenkin päättävät ay- satraapit, joilla ei ole pienintäkään käsitystä heidän bisneksistään- edes kuulematta asianosaisia. Voiko mitää epädemokrattisempaa tilannetta enää kuvitela.

Käyttäjän jarrukanniainen kuva
Jari-Pekka Kanniainen

Tämäkö on "työväen" puolue? Aivan käsittämätöntä työntekijävihamielisyyttä! Tiedetäänpä nyt taas varmemmin missä Perussuomalaiset seisovat: EK:n juoksupoikana ja löysää maahanmuuttopopulismia heittävänä puolueena.

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Annapas kun kerron sinulle yhden asian. Minä en halua sinulle parempaa työttömyysturvaa. Minä haluan sinulle töitä ja hyvää palkkaa.

Vasemmisto on "köyhien asialla". Entä jos meillä ei olisi alistettuja köyhiä, vaan ihmisillä olisi töitä? Sitten ei olisi vasemmistoa. Vasemmisto ei halua, että sinä saat töitä. Minä haluan. Ei kannata uskoa vasemmiston valheita hautaasi asti.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Melko paksu soopaa kirjoitat nyt.. Vasemmisto on yksi joka on huutanut sokeasti työpaikkojen perään. Ainoa ero sinulla ja vasemmistolla on,että sinä sokeasti ja hinnalla millä hyvänsä tahdot ihmiset töihin (koska et ole mitään hintaa ilmoittanut vielä ainakaan).

Käyttäjän TomBlomqvist kuva
Tom Blomqvist Vastaus kommenttiin #19

Vasemmisto vain huutelee puskissa osingoista. Ei ymmärrä että ei kukaan investoi jos ei saa osinkoa. Vasemmistoa ei saa aikaiseksi mitään muuta kuin jargonia.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #19

Milloinkahan vasemmisto on järjestänyt töitä? "Työtä työttömille" se osaa kurkku suorana huutaa - (ei käyränä/EU:n direktiivin mukaan)- ja vaatia, muttei koskaan itse järjestää työtä.

Punapääomatkin menivät Holkerin sinipunan ja "verotus-kevenee-kivenee ja kovenee-rakennemuutos"-hallituksen sekä vahvan markan ja löysän ulkomaisen lainarahan mukana
taloushistorian mustille sivuille.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Lisää suvikarhuja perussuomalaisten äänitorviksi. Alamäki on jyrkkä ja vauhti vain kiihtyy.

Käyttäjän TomBlomqvist kuva
Tom Blomqvist Vastaus kommenttiin #25

Kyllä vauhti on kova. Ja hyvä että joku kertoo asiat niin kuin ne ovat. Tuolla pääsee vielä pitkälle.

Käyttäjän AnneSoimajrvi kuva
Anne Soimajärvi

Suvi Karhu; Suosittelen pientä hengähdyshetkeä.

Käyttäjän TomBlomqvist kuva
Tom Blomqvist Vastaus kommenttiin #29

On mielenkiintoista miten Suvia ohjeistetaan hänen kirjoituksestaan. Yhtä ainutta faktaa ei kuitenkaan pystytä esittää etteikö kirjoitus pidä paikkansa. Pelkkä henkilökohtaista jorinaa kun kirjoitetaan miten asiat ovat.

Käyttäjän SeppoIlvessalo kuva
Seppo Ilvessalo Vastaus kommenttiin #29

Miksi? Osuiko niin kohdalleen, ettei olisi toivottavaa?

Janne Pohjala

Anteeksi nyt neiti Karhu, taidatte olla joko hyvin naivi tai tietämätön, kun ette ymmärrä lainkaan minkä juoksutytöksi olette lähteneet.

Saanen lainata palkittua taloustoimittajaa, Jan Hurria, eiliseltä:

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/03/06/viis...

"Lisää kilpailukykyä, vientivetoista talouskasvua ja tuhansia uusia työpaikkoja. Siinä yhteiskuntasopimuksen kovat tavoitteet. Ne ovat hienoja mutta epävarmoja haaveita. Varmempaa on, että vireillä on mittava tulonsiirto palkoista vientiyritysten voittoihin."

Toistan: "Varmempaa on, että vireillä on mittava tulonsiirto palkoista vientiyritysten voittoihin."

Tuleeko minun nyt uskoa että

A) Perussuomalaiset ovat puolueena niin osaamaton ja naivi, kuten nuorensa näyttävät olevan, että eivät tajua mihin heitä käytetään?

B) Että tajuavat kyllä mutta kun kaikki on myyty hallituspaikasta Kokoomukselle ja Keskustalle, ajatte perusnuorisoa myöden EK:n asiaa?

Hurrin sanoin: Tässä on hyvin vähän kyse kilpailukyvystä tai mistään loikista. Tämä on tapa alentaa jo nyt 11 miljardia optioina takovien yritysten kustannuksia, että ne saisivat "tuottavuusloikan", millä maksaa ensi vuonnakin muhkeat osingot. Koska muuten näyttää hemmetin pahalta jos niitä ei tulekaan ja osakekurssit laskevat.

Siitä tässä "tuottavuusloikassa" on kyse. Lisää tuottoa EK:n suuryrityksille.

Ostovoimaa pois kansalta, vähemmän verotuloja julkiselle sektorille ja lisää kurjuutta kotimarkkinassa toimiville PK -yrityksille jotka eivät toimi välttämättömyyksien, kuten ruoan ja asumisen alueilla.

En nyt suostu kovin paljoa pistetä antamaan kun ilmeistä on että PS ei joko ymmärrä tai valehtelee ja pelaa kaikkien muiden taskuun kuin äänestäjiensä.

Sori siitä.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

No minulla on sitten täysin väärä käsitys ammattilllttojen jäsenistöstä. Hitsi luulin että siellä ammattiliittojen läsenistössä on myös perussuomalaisten jäseniä.

Tuiccu Karhu

Voi sinua perus-Karhu.. Saatko itse äänestää/päättää omantunnon mukaan, vaiko mennään niinkuin on puolueessa päätetty? Ei oikein karjahtelulta kuulosta, liekö syynä nuoruutesi ja kokemattomuutesi?! Juuri äänestin ammattiliittoni jäsenistä ja olen ylpeä Merikarhu.

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Muistat varmaan, miten huolissaan kaikki on ollut siitä, kun perussuomalaisilla ei ole puoluekuria? Mediakin siitä on kauhistellut vuosikausia. Voin virkistää muistiasi: Meillä ei ole puoluekuria. Käytän omaa ääntäni ja mielipidettäni lukuisissa luottamustehtävissäni. Se on tämän puolueen paras anti, että minua ei määräile kukaan. Voivat yrittää, mutta senverran minussa on myös pohjalaisverta, että voivat yrittää.

Marko Suominen

Tämä nähtiin mm. sukupuolineutraalin avioliittolain äänestyksissä....minäkin virkistän muistiasi.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ei puoluekuria? Eikö tuo ole vain yksi lukuisista valheista mitä toistettiin ja jotka toisiksi osoittautuivat...
http://www.iltasanomat.fi/paakirjoitus/art-2000000...
http://www.savonsanomat.fi/paakirjoitukset/Soinin-...

Outoa ettet tiedä puolueesi asioita noin politiikassa mukanaolevana..
Oikeasti jos Soini sanoo että äänestät näin kuten sanon ja hyppäät, niin kysyt vain kuinka korkealle tai lennät puolueesta pois. Siinä ei ketään sinun pohjalaisveresi kiinnosta. Näin se on eduskuskunnassa, mutta sinne sinulla on vielä matkaa ja voit toivoa Soinin olevan pois jo silloin. Toinen "klassinen" vaihtoehto on piileksiä vessassa äänestyksen aikana ja voi antaa äänestäjilleen selitykseksi ettei ollut itse äänestyksessä... enkä edes keksinyt tuota.. todellisuus on joskus tarujakin ihmeellisempää.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014010517899040_u...
Muistaakseni monet perussuomalaisetkin tuota "vessataktiikkaa" ovat käyttäneet...en jaksa nyt googletella wanhoja, mutta hassua meininkiä.. tahi surullista.

Mikäli Paavi(lainen) Soini sanoo esim. sukupuolineutraaleista asioista jotain (tahi mikäli, kuten nyt, on puolue hallituksessa), niin kyllä vain sitä hypitään tahtia omasta mielipiteestäsi välittämättä. Kokeilemalla muuta, erotetaan. Kun/Jos pääset eduskuntaan, niin testaa toki. Hyvällä tuurilla asiat ovat siihen mennessä muuttuneet tai muutat niitä itse. Tai sitten se todennäköisin vaihtoehto... mukaudut samaan paskaan.

Reijo Jokela

"Niinsanotuista kolmikantaneuvotteluista puuttuu myös erittäin merkittävä ryhmittymä kokonaan: pienyrittäjät. Suomen yrityksistä n. 92% on pienyrityksiä, mutta silti heillä ei ole yhtään sananvaltaa työehtosopimuksiin, vaikka he työllistävät satoja tuhansia suomalaisia"
Millä ihmeen logiikalla tämä olisi ammattilitojen syytä.
Kaikenlisäksi EK:n kautta taitaa suuri osa pienyrityksilläkin olla edustus noissa neuvotteluissa.

Käyttäjän TomBlomqvist kuva
Tom Blomqvist

Saanko pyytää. Pientä herätystä todellisuuteen ja faktoihin.
Ammattiliitot ei hyväksy Suomen Pienyrittäjiä neuvotteluihin. Tästä syystä heitä ei kuunnella vaan ainoastaan pakotetan noudattamaan ammattiliittojen ehtoja. Tämä on vain ja ainoastaan ammattiliittojen yksinsanelua ja pienyrittäjien alistamista ja pakottamista.
Mistä keksit että EK edustaa pienyrittäjiä. Sehän ei pidä paikkansa.

Reijo Jokela

EK
- 27 jäsenliittoa
- 16 000 jäsenyritystä, joista 96% pk-yrityksiä
- kattavat 980 000 työntekijää
Kyllä tulla ainakin jonkilainen edustus on.

Mitä ole noita Suomen pinyrittäjien sivuja katsellust, niin ei siellä näytä olevan mittään siitä, että heillä olisi tarkoituskaan noihin neuvotteluihin mukaan.
Se mitä sanoit tuosta EK-edustamisesta niin todellisuudessa se ei todellakaan edusta pienyrittäjiä, mutta virallisesti kyllä.

Reijo Jokela

Ketä muuten ovat persujen johtajat ja miten heidät valitaan, en ole ikinä saanut äänestää heistä. Kyllä siitä on demokratia kaukana. Vain pieni joukko saa päättää omat johtajansa.

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Kuten kirjoitukseni alussa sanoin, tätä maata johtaa hallitus, jota on äänestänyt 1,7 miljoonaa suomalaista eduskuntavaaleissa huhtikuussa 2015. Olethan sinäkin käyttänyt äänioikeutesi niissä vaaleissa? Eduskunnassa ne päätökset tehdään, eikä puolueen johdossa.

Tuiccu Karhu

Ja äänten laskemisen jälkeen käännetään takki...

Reijo Jokela

Olen käyttänyt. Mutta en kait huomannut kiireissäni lapusta kohtaa, jossa sai äänestää hallitusta. Minulla oli jostakin syystä lappu jolla sai äänestää ainoastaan yhtä ehdokasta.

Käyttäjän SeppoIlvessalo kuva
Seppo Ilvessalo Vastaus kommenttiin #28

Niin, meillähän on edustuksellinen demokratia ja hallitus edustaa eduskunnan voimasuhteita. Et tule jatkossakaan saamaan mahdollisuutta valita hallituksen jäseniä. He nyt kuitenkin edustavat kansan vapaasti valitseman eduskunna voimasuhteita, halusit tai et.

Käyttäjän MarkoWallenius kuva
Marko Wallenius

"Jo vaalikamppailun aikana kaikki nämä kolme puoluetta kertoivat rehellisesti äänestäjilleen, että Suomen valtion talouden tilanne on vaikea, ja leikkauksilta ei voida välttyä."

Oletko oikeasti sitä mieltä, että se meni näin?

Käyttäjän HannuMyllynen kuva
Hannu Myllynen

Erinomaista Suvi. Tarvitaan uusi sukupolvi muuttamaan täysin nurinkurista paradigmaamme.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Anteeksi Suvi, mutta mikä on tuo blogiisi upottamasi teksti, jota kovasti kehut? Sieltä avautuu kovin omituinen sivusto, enkä löydä mistään sen kirjoittajaa. Mutta kaikenlaista kummaa siellä on.

Kirjoittaja ilmeisesti on julkaissut siellä myös massapostituksiaan päättäjille, kirjeensä päättäjille hän aloittaa sanoin:

"Onko väkivalta, nälkälakko tai polttoitsemurha ainoa keino jolla voi ajaa omia oikeuksiaan? Asioista pitäisi voida sopia sivityneesti, mutta näköjään ei voida."

Kuulostaapa tosi tasapainoiselta ihmiseltä!

Käyttäjän TomBlomqvist kuva
Tom Blomqvist

Hyvä Petra. Sinänsä oikeata kyseenalaistaa kirjoituksia. Olennaista tässä nyt kuitenkin on se että esitetyt faktat pääosin ovat täysin oikeita. Huono järjestelmä.
Tai ehkä sinun mielestä on oikein että kaikki kansalaiset maksavat ansiosidonnaisen kuluja kun vain osa saa nauttia ansiosiddoinnaista tuloa. Ehkä tästä ei sinun mielestä saisi kirjoittaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Anteeksi Tom, mutta minä ihan vilpittömästi vailla muuta kommenttia halusin tietää, miten Suvi Karhu on päätynyt suosittelemaan tätä sivua. Hän ei vastannut siihen mitenkään, vaikka vastaili monille muille. Pidän sitä edelleen kiinnostavana, että tällainen materiaali on Karhun mielestä hyvää.

Käyttäjän AnneHuotari kuva
Anne Huotari

Nautit palkkaa puoluetukirahoista, joita perussuomalaiset ovat vastustaneet kovasti ennen kuin.... pääsivät itse nauttimaan niistä. Sen jälkeen ei enää ole vastustusta ollut. Todella uskottavaa. Väität, ettei perussuomalaisilla ole puoluekuria. On tietenkin eduskunnassa, ei siellä perussuomalaisten kansanedustajat voi äänestellä hallituksen leikkauslistassa miten sattuu. Se on täyttä potaskaa. Että se siitä sinun demokratiasta.
Kun haistattelet PAM-liitolle, teet siinä pahan virheen. Kyse on pienipalkkaisista pääosin naisista, jotka tekevät pääosin osa-aikatyötä. Näiltä pienituloisimmilta naisilta sopimus olisi vienyt eläkevakuutus- ja työttömyysvakuutusmaksuja suoraan isojen kauppaketjujen lisävoitoiksi. Siitä tästä on kyse ja myös siitä, että työajan pidennys ei todellakaan lisää työllisyyttä, vaan työttömyyttä. Olen PAM-liiton jäsen ja äänestänyt edustajiston jäseneksi fiksuja ihmisiä. He taas ovat valinneet hallitukseen ihan tavallisia pamilaisia. Oikeasti demokraattista. Ihan kuten ihmiset äänestävät kansanedustajat, jotka sitten valitsevat ministerit hallitukseen. Ihan yhtä demokraattista. Mutta nytpä on hyvä kertoa PAM:n pienipalkkaisille naisille, mitä potaskaa perussuomalaisten puoluetukipalkoilla oleva (vielä nainen) kirjoittaa heistä/meistä ja heidän liitostaan.

Käyttäjän TomBlomqvist kuva
Tom Blomqvist

Totuus on se että PAM ei ole kartalla siitä missä suomessa tällä hetkellä taloudellisesti mennään. Pakkolait pitäisi ottaa käyttöön. Tämän puolesta PAM äänesti.
Ja turhauttavaa kunnnella tuota jorinaa miten naiset on pienipalkkaisia. Pienipalkkaisia ovat työttömät, monet eläkeläiset ja opiskelijat. Moni heistä elää alle 1000 eurolla kuukaudessa. He ovat pienituloisia. Näistä vähäosaisista et sinä eikä PAM välitä paskaakaan.
Lopettakaa se itkeminen.

Janne Pohjala

Tom, otetaanpa tyyppiesimerkki sinun seuraavasta unelmatyöpaikastasi PAM:in kaupan alueella.

Tällä hetkellä saat todennäköisimmin 20 viikkotunnin hyllyntäyttäjän tai ruuhkakassan duunin. Työehtosopimuksessa tuntipalkkasi on 10,39 €/tunti. Työaika vaihtelee 7-23 välillä. Joka päivä pitää työmatka kulkea. Työajan vaihtelun vuoksi toisen työn löytäminen on vaikeaa.

Palkkasi ennen veroja on noin 800 euroa / kk. Verojen jälkeen 630 euroa. Vantaalla yksiön vuokra on alkaen 700 euroa.

Nyt Tom, aletaan sopia paikallisesti. Paljonko annat tuosta pois sinulle nyt tulvivia ökyetuja, että olet tyytyväinen kilpailukykyloikkaan?

Joeli Santikko

"liitot myyvät samalla itsensä mukana viattomalle ja asioista ei ihan niin perillä olevalle duunarille." Pidätköhän sinä nyt työläisiä idiootteina vai oletko sellainen itse? Ammattiliitto koostuu ihmisistä joilla on yhteinen intressi ja pyrkivät sen kautta ajamaan etujaan. Ei siinä sen kummallisemmasta asiasta ole kyse.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

En allekirjoita tuota väittämääsi!
Olen kuulunut, aikanaan, Paperiliittoon 16 vuotta! Joka ikisissä työehtosopimusneuvotteluissa palkkaa korotettiin, meille pienipalkkaisille xx penniä/tunti ja isopalkkaisille aina VÄHINTÄÄN esim. 2,5 prosenttia!
Kysynkin, mitä tästä ajanoloon seuraa? Vastaan; Tuloerot kasvavat!

Kun lähdin opiskelemaan, ilmoitin liittoon ja pyysi jäsenmaksuvapautusta, jonka myös sain!Kun valmistuin enkä heti pääsyt töihin, ilmoittauduin liittoon työttömäksi. Naisvirkailija toivotti tervetulleeksi ja kertoi miten anon työttömyyspäivärahaa, saan lehden jne.
Parin päivän kuluttua Paperiliitosta soitti joku miesjohtaja ja alkoi heti vihaisena haukkumaa että missä olet ollut ja mikä sinä olet meiltä yöttömyyskorvausta hakemaan! Sinut on erotettu liitosta! Kysyi millä perusteella ja hän vastasi että liitto ei ole tiennyt minusta mitään. Vastasin että, minulla on tallella liiton myöntämä jäsenmaksuvapautus kirje ja lähetin sen liittoon. Sama mies soitti taas ja kertoi että irtisanominen liitosta pysyy voimassa joka tapauksessa. Yritin vielä valittaa mm. eduskunnan oikeusasiamiehelle mutta sieltäkin tuli vain vastaus että liitot saavat itsenäisesti päättää ketä ottavat jäseniksi! Kysymykseeni, voiko liito irtisanoa jäsenyyden yksipuolisesi ilman pätevää syytä, jäi vastausta vaille! a minä ilman ansiosidonnaista työttömyysturvaa! Se siitä ay demokratiasta!

Antti Rahkola

Montako prosenttia se 16 penniä oli palkasta?
Yleensähän tuo menee niin että x prosenttia ja vähintään x rahayksikköä.
Suomeksi, tuloerot pienenevät.

Ja tärkeä henkilö olet ollut jos ihan johtaja on ottanut henkilökohtaisesti asiasi hoidettavakseen..

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

"Ammattiliittojen jäsenmaksu on myös verovähennyskelpoista, jota kautta valtio tukee suoraan ammattiliittojen täysin irvokasta toimintaa 200 miljoonalla eurolla vuodessa. "
Ay- liike puolustaa jäsenistönsä etua. Samoin tekee vaikkapa MTK tai EK. Kukin tavallaan.
Sotket edunvalvonnan puoluepolitiikkaan, johon on viime vuosina pesiytynyt myös edustamasi räyhäpopulistinen varttihullujen tihentymä. Irvokasta indeed.

Antti Rahkola

Moni ei oo tannu hoksata ay-liikken jäsenmaksujen verovapaudesta kohkatessaan että samalla tavalla työnantajapuolen liittojen maksut on verovapaita..

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Suvi Karhu. Kaikenlaista poliitikkojen tekstiä on elämän varrella tullut luettua, muttei yhtään noin typerää kuin kirjoittamasi.

Ammut itseäsi ja perussuomalaisia jalkaan.

Käyttäjän TomBlomqvist kuva
Tom Blomqvist

Päinvastoin, Suvi vain kertoo miten asiat Suomessa tällä hetkellä on.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#.27.RL. Astuiko Suvi Karhu käsityksineen liikavarpaillesi?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#27. RL. Kyllä täystyöllistetyn Suomen kilpailukyky ja hyvinvointi sekä tasa-arvo kaikkien kesken tulisi heti, jos/kun toveri Rauno Lintusesta tehtäisiin valtiovarainministeri ja sosiaaliministeri. Suomestakin tulisi Eurostoliiton Eldorado ja edistyksellinen mallimaa muille taantuneille kriisivaltioille kuten Pohjois-Korealle.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Suvi, olet vaikuttanut puolueesi huomioon ottaen ihan pätevältä ja mukavalta ihmiseltä. Nyt kuitenkin tuli aivan uskomatonta tekstiä.

1) Palkansaajaliike edellyttää vain sitä, että hallitus pitää oman osansa diilistä, eli vetää lisäleikkaukset ja veronkorotukset pois, sekä alentaa pieni- ja keskituloisten verotusta siten että se kompensoi tulonmenetykset. Siis mitään uutta ei ole vaadittu. Vain sktä, että hallitus tekee jo lupaamansa asiat.

2) Vasemmistopuolueiden liitoilta saamat rahat kalpenevat elinkeinoelämän järjestöjen ja säätiöiden jakaman vaalirahan rinnalla.

3) Pk-yritykset voivat liittyä EK:n työnantajaliittoon ja vaikuttaa työehtoihin sitä kautta. Jos se vaikutusväylä ei toimi, onko vika ammattiliitoissa vai työnantajajärjestöissä?

4) Todistuksesi vasemmiston tavoitteista on väärä. Haluamme ihmisille töitä. Työttömyysturvan pitää kuitenkin olla riittävä, että se turvaa toimeentulon ja täysipäiväisen työnhaun. Siksi työttömyysturvalla opiskelua on helpotettu ja aktiivitoimenpiteitä kehitetty. Niihin osallistuminen on ehto turvan saamiselle.

Käyttäjän SeppoIlvessalo kuva
Seppo Ilvessalo

Uskokoon vasemmiston tavoitteita ken haluaa. Puheet ovat kauniita ja vetoavia, mutta käytännön toiminta on yrittäjä- ja yritysvihamielistä. Kuka tahansa voi helposti luvata antaa etuja oman uransa edistämiseksi yksinkertaisille ihmisille toisten kustannuksella, kuten vasemmisto tekee. Sen maailmassa raha kasvaa naaapurin puuussa, josta sitä voidaan repiä omille kannattajille luvattujen yhdeksän hyvän ja kymmenen kauniin kustantamiseksi. Työtä halutaan, mutta ehdoilla, joita sitä ei vapaassa sopimusyhteiskunnassa voi saada. Kun näin on, kannattajat jäävät työttömiksi ja syy vieritetään yrityksille, joille vasemmistolainen ay-liike on niiltä mitään kysymättä sanellut työsuhteen ehdot. Kun yrittäjät kertovat, millä edellytyksillä he olisivat valmiita työllistämään, heille ei korvaa lotkauteta, vaan tuhlataan veronmksajien varoja tehottomiin työölistämistemppuihin.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Suomessa perinteisesti on hyväksytty jopa erimielisyys ja sopimusten kaatuminen herrasmiesmäisesti sortumatta jälkeenpäin vittuiluun, riidanhaastoon ja vastakkainasetteluun. Vaikka asiat riitelevät, ihmiset ei. Toivottavasti niin jatkossakin. Tämänkaltaiset ulostulot puolueesi jäsenten taholta eivät varsinaisesti hallituksen hommia jatkossa helpota. Sääliksi käy kepua ja kokoomusta.

Olette nyt matkan varrella haastaneet riitaa paitsi hallituskumppanien niin kaikkien oppositiopuolueiden kanssa. Puhumattakaan kaikista maamme vähemmistöistä. Nyt sitten ay-liike ja kaikki siihen kuuluvat kansalaiset.

Ketä te oikein edustatte?

Reijo Jokela

"sekä alentaa pieni- ja keskituloisten verotusta siten että se kompensoi tulonmenetykset".
Miten siis kohentaisit kilpailukykyä (laskisit kustannuksia) niin, että tulonmenetyksiä ei tulisi, mutta velkakaan ei kasvaisi. Tuohan on mahdoton yhtälö.

Mika Laitinen

"Sitä en minäkään tiedä"
"En yhtään ihmettelisi, jos..."
"On hyvin todennäköistä..."
"Väitän, että.."

Pelkkää arvailua koko kirjoitus.
Ihan pikku huomiona esittäisin, että saanko minä joka en ole PS:n jäsen, tiedon teidän puoluekokouksista tai saanko äänestää siellä esim. puolueen PJ:stä?
Esim. PAMin eri toimielimet ovat rakenteiltaan ja valtuuksiltaan hyvin saman kaltaisia minkä tahansa puolueen rakenteiden kanssa. Samalla tavalla niissäkin pääsee äänioikeutetuksi kuin ammattiliitoissa.
Se tapa on jäsenmaksun maksaminen ja sitä myötä puolueeseen tai liittoon liittyminen. Kaikki 18v kansalaiset eivät suinkaan saa päättää ketkä perussuomalaisissa päätöksiä tekevillä palleilla istuu vaan siitä päättävät jäsenet ja jäsenistöstä valitaan henkilöt myös päättäviin elimiin. Näin toimii myös ammattiliitot Suomessa.

Ei ole mitään salatiedettä ja tämän tiedon olisi toki löytänyt vaikka Suomi24:stä jos yhtään olisi viitsinyt etsiä.

Tämäkö on nyt se työväenpuolue mitä vaalimainonnassa korostettiin. Kiitos! Tämän kaltaisilla ulos tuloilla iskette juurikin työläisiä maanrakoon.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Suomi on vihdoinkin heräämässä.

Demarien "Meillä on unelma"-politiikan hedelmät alkavat kypsymään.
Jo ennen vaaleja oli selvää, että pohjan kautta mennään.

Änkyrät on se tarvittava muutosvoima. Hallitukselta ovela veto herätellä tuo hötössä uinuva kansanosa ajattelemaan välillä itseäänkin.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Suvi Karhu panee "normaalisti toimivia" ihmisiä halvalla ja rakentaa sankarimyyttiä toisille:

Normaali-ihmiset ovat Karhulle "pikkukunnan kunnanvaltuutettuja, jotka eivät saa aikaiseksi yhtään mitään".

Toisaalla on sankarit, jotka "saavat Suomen talouden kokonaisuudessaan jälleen jaloilleen" ja jotka "tätä maata yksissä tuumin vetävät".

Tuo on eliittiin samaistuvan ihmisen asenne.

Kiitos ei, Suvi Karhu. Kiitos ei, perussuomalaiset.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Loistava kirjoitus !

Muuta huomio :

Kolmikanta-neuvotteluista puuttuu kolme tärkeää osapuolta. Liittoihin kuulumattomat, joita on paljon. Monilla aloilla enemistö, eikä monet nuoret kuulu järjestöihin. Ja työttömät ja töitä hakevat. Ja pienyrittäjät, eli 90 % yrityksistä.

Ammattiyhdistykset ovat vapaaehtoisia, eikä ne edusta niihin kuulumattomia. Moni kuulumaton kuuluu muuhun työttömyyskassaan, mikä oli ennen ay-liikkeen monopoli ja vetoapu.

Yksi oikeudellinen ongelma on, ettei länsimaisessa järjestelmässä voi kaksi muuta sopia kolmannen osapuolen puolesta. Eli sopimusten yleissitovuus. Oikeustieteen professorit ovat tulkinnet sen olevan perustuslain vastaista.
Toinen ja kolmas oikeudellinen ongelma asiassa on, että järjestely on kartelli tai monopoli ja tekijänä syndikaatti.

Työmarkkina tarkoittaa markkinaa, jossa on työn myyjä , työn tekijä ja toisaalta ostaja, usein firma. Vapaa markkinahinta on se, minkä he sopivat keskenään. Kartelli on se, että joku pakottaa tai osapuolet sopivat hinnan tiettyyn tasoon.

Monopoli olisi se, että olisi vain yksi ostaja tai yksi myyjä, kuten kolmikantaneuvotteluissa. Liittoutumattomat eivät ole antaneet valtakirjaansa ay-yhdistykselle neuvotella puolestaan.

Nykyinen kolmikantaratkaisu muistuttaa jonkin hurmosliikkeen tai syndikaatin toimintatapaa ratkaista ongelmia tai 1970-luvun Suomea NL:n ja hävityn MS II:n varjossa kun tehtiin talkoilla.

Sopimukset pitävät asianomaisista töitä hakevat työttöminä. Ei voi sopia palkkausta ja tapaa , jolla voisi tulla töihin. Nyt saa ajastaan 500 eur/kk työttömyyskorvausta, koska ei voi maksaa 2400 eur/kk palkkaa jos yleissitovuus sanoo 3600. Käytännössä maksetaan harjoittelusta 9 eur/pv, mikä on vakava virhe systeemissä. Tai tuottavampien palkitseminen on vaikeaa. Ehkä suurin syy työttömyydelle.

1980-luvulla oli vielä yrityksiä, jotka maksoivat käytännössä parempaa palkkaa kuin sopimukset, jopa 3-kertaisia, mutta palkat oli sidottu tuotokseen ja urakoihin ja pohjaan. Usein myyjillä on proviisiopalkkansa vastaavasti.

Liitot ajavat yleensä töissä olevien , enemmistön asiaa. Se polkee sitten nuoria ja työttömiä, joita on vähemmistö. Neuvotteluiden suuryritykset lähinnä kilpailevat pk-yritysten kanssa.

Janne Pohjala

"Yksi oikeudellinen ongelma on, ettei länsimaisessa järjestelmässä voi kaksi muuta sopia kolmannen osapuolen puolesta."

13 §
Kokoontumis- ja yhdistymisvapaus

Jokaisella on oikeus lupaa hankkimatta järjestää kokouksia ja mielenosoituksia sekä osallistua niihin.

Jokaisella on yhdistymisvapaus. Yhdistymisvapauteen sisältyy oikeus ilman lupaa perustaa yhdistys, kuulua tai olla kuulumatta yhdistykseen ja osallistua yhdistyksen toimintaan. Samoin on turvattu ammatillinen yhdistymisvapaus ja vapaus järjestäytyä muiden etujen valvomiseksi.

"Samoin on turvattu ammatillinen yhdistymisvapaus ja vapaus järjestäytyä muiden etujen valvomiseksi."

Lähde: Suomen perustuslaki.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Suvi Karhu!

Ammattiyhdistykset eivät ole tappaneet Suomesta demokratiaa.

Demokratian tappoi ja ulkoisti EU:lle presidentti Mauno Koivisto.

Ks. http://jormajaakkola.fi/

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Historia opwttaa lopulta, merimiesunioni mukana kaavaillussa sopimuksessa. Wällärin aikaan meinasivat uhota AKTmaisessa asemassa merimiesammatin historian lehdille. Onneksi on vielä merellä seilaavat bordellit, joiden miehistö lienee 6500 enemmistö. Miten vitussa ne Tanskassa osaavat pitää merenkulun nykyajassa, miettikää ay-korporaatiot jos on edelletyksiä korvien välissä.

Käyttäjän JoniHiisivirta kuva
Joni Hiisivirta

Te, jotka olette eri mieltä Suvi Karhun kanssa; miksi niin moni teistä vain huutelee hänelle tyyliin "olet mistään tietämätön", sen sijaan että antaisi ihan konkreettista tietoa ja lähteitä, miten asiat sitten oikeasti ovat?

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Näissä ei ole mustatuntuu-juttua, koska totuus perustuu valtionhallinnon asiakirjoihin:

http://jormajaakkola.fi/

Salaisen EMU-varaumapöytäkirjan asianosaiset
http://jormajaakkola.fi/EMU-petos

Käyttäjän TomBlomqvist kuva
Tom Blomqvist

Hyvä Joni. Juuri näin. Suvia kritisoidaan voimakkaasti mutta ei esitetä yhtään todellista faktaa että asiat olisi toisin.

Käyttäjän SeppoIlvessalo kuva
Seppo Ilvessalo

Totuus sattuu ja kun ei ole esittää asiallisia argumentteja, yeitetään kirjoittajaa vähätellä, nolata ja panetella. Näinhän mm. Venäjän trollit tekevät. Eiköhän vasemmistollakin ole omat trollinsa liikkeellä tai sitten sen kannattajissa on yllärtävän paljon huonotapaisia ja sivistymättömiä ihmisiä.

Käyttäjän amgs kuva

Kirjoituksen otiskko on sitä samaa mitä kehistysmaissa valtapitävät selittävät syyksi ammattiyhdistysten nujertamiskampailussa. Samalla ulkomaiset investoijat saavat niissä kehitysmaissa toimia ihan miten vain ja käyttää työntekijöitä hyväksi. Sitäkö halutaan Suomeen?

Käyttäjän HenriJrvi kuva
Henri Järvi

Suomalainen demokratia on ohjailtua "demokratiaa", se on vitsi jossa näytellään näytelmä nimeltä vaalit neljän vuoden välein. Siinä poliittistaloudellinen eliitti seurustelee tiiviisti keskenään jossa taloudellinen eliitti saa toivomansa lainsäädännön ja poliittinen vaalirahansa. Kansaa pyydetää legitimoimaan järjestelmä tiputtamalla äänestyslippunsa uurnaan neljän vuoden välein, jotta voidaan näyttää maailmalle että hei katsokaa meillä on pohjoismainen demokratia. Muuhun kansaa ei enää tarvitakkaan, kun halpisorjat vyöryvät rajan yli, tässä EU onnelassamme. No ehkä kansaa tullaan tarvitsemaan vielä tykinruuaksi.

Käyttäjän HeikkiSalmela kuva
Heikki Salmela

Erittäin hyvä huomio nuorelta ihmiseltä, toivottavasti näin ajattelevia nuoria on runsaasti muitakin koska sillä saamme maamme nousuun, hyvävelijärjestelmän aika on ohi.

Käyttäjän SauliDrockila kuva
Sauli Drockila

"Jo vaalikamppailun aikana kaikki nämä kolme puoluetta kertoivat rehellisesti äänestäjilleen...", että opintotukea ei leikata, työmies on tuplapalkkansa ansainnut jne... :)

Jos demokratia ja ay-liike olisivat hukkumaisillaan jokeen. Pelastaisin ay-liikkeen.

Käyttäjän IlariListokorpi kuva
Ilari Listokorpi

Perussuomalaiset valitsevat aina vastustajansa itseään heikommista tai heidän puolustajistaan. Olisi hienoa nähdä edes joskus että alkaisivat vastustamaan jotain todellisia ongelmia, mutta ei. Kokoomus heittää luun räksyttävälle koiralle nimeltä persu, eikä se huomaa kun paisti viedään. Surullista.

Käyttäjän TomBlomqvist kuva
Tom Blomqvist

Loistava kirjoitus. Harvoin saa lukea noin ytimekästä ja selvää nykytilanteen tulkintaa. Näin tuo mene, juuri kuten kirjoitit. Hyvä Suvi. Vaikka en olekkaan perussuomalainen niin näköjään sieltäkin löytyy todellisia helmiä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ja eihän pienen ihmisen huijaaminen tähän pääty. VVO tekee n. 370 miljoonan euron liikevaihdolla n. 240 miljoonan euron tuloksia ennen veroja"

Ei ay-liike ole syyllinen vaan poliitikot jotka antavat tämän kuppauksen jatkua. Sama ongelma säätiöissä jotka "yleishyödyllisyyden" nimissä tekevät verotonta tulosta. Ei se ole tyhmä joka vaatii vaan maksaja joka sallii tämän tapahtua.

Käyttäjän PekkaKleemola kuva
Pekka Kleemola

Jännä seurata tätäkin someilua. Suvi esittää asiansa analyyttisesti ja objektiivisen terävästi. Olennaisin peruste kritiikille on, että Suvi edustaa jonkun mielestä väärää puoluetta, vaikka esitetty asia sinänsä on aivan oikein. Lapsellista...

Käyttäjän MikaPeltokorpi kuva
Mika Peltokorpi

Ei se liitto mitään ansiosidonnaista maksa, vaan liiton (tai muun tahon) ylläpitämä vakuutuslaitos, työttömyyskassa. Laissa on vieläpä hyvin tiukkaan määrätty, että liiton (tai sen muun tahon) ja työtyömyyskassan rahoja ei saa sekoittaa keskenään ja että vakuutus käsittelystä saa periä vain kohtuulliset kulut (työttömyyskassalta).

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela
Reijo Jokela

"Duunari on hyvässä uskossa, että jes, tällä maksulla liitto sitten maksaa minulle ansiosidonnaista, jos huonosti käy. Väärin. Valtio maksaa sen sinulle, ja liitot maksaa siitä vain pienenpienen osan, n. 5%".

Väärin valtio maksaa perusosaa kaikille työttömille. Tämän päälle on ansiosidonnainen osa joka rahoitetaan työnantajan-ja tekijän maksuilla sekä tuolla liittojen 5.5%:osuudella. Tuollakin on jokin valtionosuus, mutta sen määrästä minulla ei ole tarkempaa tietoa. Tuo väite valtion maksamisesta ei siis pidän paikkaansa, ellei ylläolevaa ensin pysty paremmalla tiedolla kumoamaan.

Lasse Hytönen

Perustat argumentin siihen, että Suomi lähtee nousuun, kun yritykset saadaan kannattavammiksi. Osaatko sanoa kuinka kannattavia yritykset tällä hetkellä Suomessa ovat ja kuinka kannattavia niiden tulisi olla? Nettotulos on jatkuvasti ollut positiivinen useita miljardeja ja jälleen kasvussa, huomioimatta verosuunnittelusta aiheutuneita tuottoja. 500 suurimman yrityksen nettotulos on kasvanut vuoden 2012 7,5mrd eurosta vuoden 2014 11,8 mrd euroon ja 2015 tulos jatkanee linjaa, jos osinkojen määrää on uskominen. 2016 jaetaan julkisista pörssiyhtiöistä yli 3mrd euroa enemmän osinkoa kuin vuonna 2013. Arviolta yli 11 mrd euroa maksetaan 2016 osinkoja, mikä on lähes kaikkien aikojen ennätys, ja vuodesta 2013 ennusteen mukaan 38% kasvu. Missä on mielestäsi siis kannattavuuden raja? Mikä on riittävästi? Ja siis näissä luvuissa verosuunnittelun kautta Suomesta häviävät miljardit eivät ole laskuissa mukana.

Janne Ahvo

2015 palkkasumma oli 80,5 miljardia euroa, onko tämä paljon vai vähän verrattuna osinkoihin? Ennenkuin tulos on syntynyt on valtio saanut jo paljon enemmän veroeuroja ja palkansaajat palkkansa.

Jos osingot tuntuvat suurilta, voi palkansaaja sijoittaa osan tuloistaan osakkeisiin vaikka joka vuosi ja ansaita itse pikkuhiljaa näitä ylisuuria osinkoja. Saattaa tosin käydä niin, että kun valtio ottaa osingostakin vielä 30% veroa ja osassa osakkeissa riskit toteutuvat, ei se osinko enään tunnukkaan "liian suurelta"

Useimmille vaan tuntuu taulutelevisio olevan henkisesti parempi sijoitus kuin vaikkapa Fortumin osake.

Käyttäjän KeijoManner kuva
Keijo Manner

En ole Perussuomalainen enkä heitä äänestä. Tässä liitto-asiassa kyllä kirjoittaja on oikeassa. En ole kuulunut liittoon sen jälkeen kun täytin 30v. Siihenkin asti metalli pakotti, kunnes ymmärsin paremmin ja erosin. Ajavat vain omia etujaan nykyisin. Verovähennys liittomaksusta pitäis poistaa. Sit nähtäis kuinka moni oikeesti haluu olla mukana liitoissa.

On hirveesti puhuttu osinkojen maksuista. Tottakai sijoittajat haluaa korvausta sijoituksilleen. Loppus aika nopeesti työpaikat kun kukaan ei enää sijoittaisi Suomeen. Maksaahan nämä työnantajat, jotka jakavat osinkoja tänä vuonna vuonna 11mdr euroa, kokonaiset yli 53mdr euroa palkkaa työläisilleen. Ja tämän olen laskenut 2000 euron keskipalkalla ilman sosiaalisia kuluja jotka lisäävät tuota pottia 35%:a!!!

Ja jokaisella ihmisellä on oikeus ostaa osakkeita ja alkaa rikastumaan. Ei tarvi aluksi olla isoja rahoja.
Saa sitten nauttia noista osingoista, tai sitten hävitä rahansa! Tämä riski on jokaisella sijoittajalla. Joten ei ole ollenkaan väärin, että osinkoja maksetaan!

Lasse Hytönen

Kun puhutaan kannattavuudesta, niin nähdäkseni yritykset ovat näiden lukujen valossa kannattavia. Kuinka paljon korvausta sijoittajat haluavat sijoituksilleen? Mikä on riittävästi vai onko mikään? 2000-luvun alussa jaettavien osinkojen summat liikkuivat 5-6 mrd välillä ja kaikki tuntuivat olevan tyytyväisiä, kasvu oli vauhdissa ja töitä riitti. Nyt puhutaan 100% paremmista tuotoista sijoittajille, eli 2 kertaa paremmista tuotoista, ja tuntuu, että hyvä kun on lihaa luiden ympärillä. Lukujen valossa en ymmärrä tilannetta. Mitä palkkoihin tulee, niin luonnollisesti niitä maksetaan suuria summia, työntekijäthän ovat oleellinen resurssi tulosta tehdessä, samoin kuin raaka-aineet ja tuotantolaitokset ym. Ja kun katsotaan kuriositeettina Helsingin pörssissä ulkomaisten sijoittajien määrää, niin luku oli muuten tasan 50% 2016 alussa. Mitähän niistäkin jää iloksi Suomelle. Jos Perussuomalaiset haluaisivat olla hyödyksi, niin voisivat hallituksessa ollessaan keskittyä siihen, miten verosuunnittelu saadaan aisoihin, se hyödyttäisi kaikkia.

Kalle Sassi

Jaha mikähän ois suomen duunareitten tilane jos amattiliittoja ei ois ollu
vois olla että iso osa ois kadun varsilla hattu kourassa hankimassa lisäansioita,ei nämä nykyset sopimukset oo työnantajien hyvyydestä tullu kyllä ne amattiliitot on ne työntekijöilleen ajaneet ja niistä samoista eduista on nauttimaan päässy myös liittonkuulumattomat siinä siivellä.

Reijo Jokela

Entäpä jos aika on auttamattomast ajanut ohi? Tuolla samalla tavalla perusteltunahan suojeluskunnatkin olisivat vielä tarpeellisia, sillä voidaanhan miettiä mikä meidän tilanteemme olisi jos niitä ei olisi ollut. Olisko meitä kansakuntana edes olemassa jne. Ajat muuttuvat eikä AY-liikekkään voi sitä muuttaa.

Kalervo Kyyrönen

Kannattaisi Suvi Karhun lukea Suomen historiaa 1900-luvunalusta 12 h työpäivät jopa enemmänkin torpatilla oli kuun aurinko, kun tehtiin torpan työt.

Pekka Jäntti

Tästä vähän lääkettä Suomineidon tuskaan:

1. Pk-sektorille lisää paikallista sopimista. Sitä tarvitaan.
2. Tukiviidakko pois ja nuoret työttömät pakotettava vaikka oppisopimuskoulutukseen. Saa ammatin, tahtoi tai ei.
3. Normipäivän pituus 6 h/päivä. Jaetaan työtä. Veroja hiukan alaspäin. Työttömät töihin. Näin häviää työttömyyskin.
4. Johtajaoptiot hiiteen.
5. AY-liikkeen on lopetettava VVO-tyyppinen rahastaminen vuokratuloina pienipalkkaisilta. Saadaan ostovoimaa.

6. Pitäisikö mun pyrkiä eduskuntaan? Ai niin ei siellä pysty vaikuttamaan asioihin vaikka haluaisi . En pyrikään.

Hannu Suominen

Päiviä!!

On porukalla aikaa kirjoitella - eiköhän mennä nyt kaikki oikeisiin töihin, jotta saadaan tää maa nousuun!!!

Topias Uuno Mikkola

Musta tuntuu, että osa on ehkä vähän epäreilusti esitetty. Esim. noi VVO:n liikevaihto ja tulokset pitäis tarkastella uudestaan (nimittäin eihän sijoitettu pääoma kasvata liikevaihtoa(olenko väärässä?). Siinä mielessä liikevaihdolla ei oikeastaan ole vuokrabisneksessä mitään tekemistä tuloksen kanssa).

Plussaa kirjoittajalle lähteistä ja asian esille tuomisesta. Miinusta kirjoittajalle epäuskottavasta tyylistä ja hyvien lähteiden puuttumisesta olennaisissa seikoissa.

Erkki Makkonen

Heh..tää on loistava analyysi
Sen verran demokratiasta että se ei todellakaan ole enemmistön diktatuuri.
Esittämilläsi argumenteilla oikea demokratian kehto on näinä aikoina itäinen naapurimme.

Mika Syvänen

Totista totta. Suomi on AY mafian panttivanki. Suomea ei hallitse demokratisesti valittu eduskunta ja hallitus vaan AY liike joka vie suomea sokeasti kohti kreikan kohtaloa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#91.MS.Naseva yhteenveto koko keskustelusta.

Eeva-Maria Grekula

Perussuomalaisten esiintyminen työväen tai "tavallisten ihmisten" puolueena on lähinnä vitsi. He ovat nyt mukana hallituksessa, joka ajaa juuri näitä ihmisiä ahtaalle ennennäkemättömällä vimmalla.

"Kolme puoluetta kertoivat rehellisesti äänestäjilleen, että Suomen valtion talouden tilanne on vaikea, ja leikkauksilta ei voi välttyä".

Kukaan ei voi REHELLISESTI kertoa, että Suomen talouden tilanne on vaikea. Maan varallisuus kasvaa nopeammin kuin velka. On kerätty työeläkerahastoja suuria ikäluokkia varten – tänä päivänä meillä on työeläkerahastoissa varoja noin 183 miljardia euroa, yli kolme kertaa suurempi summa kuin valtion tämän vuoden koko budjetti! Esimerkiksi vuonna 2014 eläkevarojen sijoitusten nettotuotto oli vähän vajaa 12 miljardia euroa. Silti hallitus päätti neljän miljardin euron leikkauksista ja säästöistä. Muistutan vielä, että suuret ikäluokat ovat nyt eläkkeellä ja järjestelmää pyöritetään niin, että näihin eläkerahastovaroihin ei juurikaan kajota. Mihin niitä säästetään?

Hallitusohjelma perustuu monilta osin epätoteen väittämään 15 % hintakilpailukykykuilusta verrattuna keskeisiin kilpailijamaihin, eikä viennin heikon kehityksen syynä ole liian suuret palkat, vaan aivan muut tekijät, kuten Venäjän talouden supistuminen ja eurokriisi. Jos nyt äkkipäätä palkanalennuksilla ja muilla leikkauksilla reagoidaan suhdanneperäiseen tuottavuuden laskuun, ostovoima heikkenee ja mennään lamaan. Työttömyys lisääntyy, hyvinvointi vähenee.

Kirjoitat, että ammattiliitot käyvät häikäilemätöntä peliä Suomen tulevaisuudella. Kyllä tätä häikäilemätöntä peliä käyvät elinkeinoelämä ja poliitikot, jotka yrittävät riistää valtaa ay-liikkeeltä ja tieteeltä.

Ammattiliittojen merkitys hyvinvointiyhteiskuntamme rakentamisessa on ollut ratkaiseva. Ne ehkäisevät tuloerojen kasvamista. Hyvinvointivaltiossa luodaan kasvun edellytyksiä: investointeja koulutukseen, terveyteen, tasa-arvoon ja muutosturvaan. Suomea ei olisi rakennettu nykyiseen pisteeseen ilman näitä panostuksia. Tästä voidaan päätellä, että jos nyt muutetaan aiottuun suuntaan sitä, kuinka työmarkkinoilla sovitaan, sillä on laajempia seurauksia yhteiskunnassa. Hyvinvointiyhteiskunnan nimissä neuvottelujärjestelmää ei saa romuttaa eikä leikkauksia pidä sallia missään tapauksessa.

Se, mitä taas maamme hallitus ajaa tällä hetkellä, on kaikkea päinvastaista: koulutuslupauksesta huolimatta juuri koulutuksesta leikataan rajusti, luokkaerot kasvavat, naisten asema huononee, heikommista kuten pitkäaikaissairaista, vammaisista ja vanhuksista pidetään yhä huonompaa huolta jne. Suomen etu ei ole ajaa osa porukasta yhä syvempään köyhyyteen ja viedä heiltä mahdollisuuksia ihmisarvoiseen elämään. Tätä julmuutta vastaan on taisteltava. Sipilän hallitus kaatukoon.

Alex Masalin

Kyllä asia on niin että on vaikea löytää yhtään syytä miksi AY liike pitäisi olla olemassa. Se on ajanut suomen koko sen koko historian vaikeampaan taloustilanteeseen. Työttömyys on kasvanut Ay liikeen änkyröidessä jo 8 vuotta yhtä kyytiä. Vaikea löytään mistään muualta näin itsekäitä, sokeita ja typeriä järjestöjä jotka ajavat suomea kreikaakin pahempaan kohtaloon.
Kun yhdistyy matala koulutustaso, aateen kiihko, huono tietämys taloudesta ja äärimäinen itsekkyys ei voi odottaa kun huonoja ratkaisuja.

Eeva-Maria Grekula

Taloustilanteeseen ovat vaikuttaneet sellaiset asiat kuin Venäjän talouden supistuminen ja eurokriisi, joihin ay-liikkeellä ei kyllä ole osaa eikä arpaa.

Jyrki Paldán

Ay-liikkeet toimivat ihan yhtä demokraattisesti kuin valtiokin.

Ja sitäpaitsi kaikki hallituspuolueet tappavat demokratiaa paljon tehokkaammin valehtelemalla asioista ihan suoraan ennen vaaleja. Melko moni halusi vaikuttaa koulutusleikkausten estämiseen äänestämällä Perussuomalaisia, Keskustaa ja Kokoomusta, mutta miten kävikään.

Toimituksen poiminnat