Karhun karjahtelua Espoosta

Perussuomalaiset ei flirttaile, he on naimisissa

Viimeisen vajaan kahden viikon aikana on tapahtunut kaksi erittäin ikävää ja valitettavaa tapahtumaa, joita ei soisi länsimaisessa demokratiassa sattuvan. Otanmäessä ensin tapettiin suomalainen mies ja teosta on pidätetty kaksi turvapaikanhakijamiestä tutkintanimikkeiden ollessa törkeä ryöstö ja tappo. Sitten lehdistöön nousi tapaus, jossa Elielinaukiolla SVL:n järjestämässä lappustenjakotapahtumassa ohikulkenut mieshenkilö oli sylkäissyt maahan, johon hän oli saanut palautteena potkun rintaan ja kaatunut maahan lyöden päänsä. Myöhemmin hän oli kuollut aivoverenvuotoon. Tekijä ilmoittautui poliisille itse ja tapausta tutkitaan törkeänä kuolemantuottamuksena ja nyt selvitetään, mistä kuolema on aiheutunut.

Otanmäen jälkeen kantautui paljon kommentteja, miten Perussuomalaiset ovat jälleen pettäneet lupauksensa maahanmuuttopolitiikan tiukennuksista, miten he ovat suvakkeja ja takinkääntäjiä ja kaikki on heidän syytään. Elielinaukion jälkeen taas tuli kommentteja, miten PS ovat umpirasisteja ja flirttailevat ääriliikkeiden kanssa ja kaikki on heidän syytään.

Perussuomalaiset ei flirttaile. He on naimisissa. Demokratian kanssa. Demokratiaan ei kuulu toisen mielipiteen ilmaisunvapauden rajoittaminen tai väkivalta. Siihen ei kuulu kokoontumisen vapauden halveksunta tai kuolleiden ruumiiden päällä tanssiminen. Demokratiassa on normaalia, että johtavat poliittiset tahot esittävät surunvalittelunsa, kuten on tehty sekä Otanmäen että Elielinaukion tapauksissa. Demokratia on hyvin tärkeä perusoikeutemme, jota ei tule pitää itsestäänselvyytenä. Ilman demokratiaa ja monipuoluejärjestelmää Suomi ei todellakaan olisi se maa, joka se on nyt. On tärkeää, että jokaisen ääni pääsee kuuluviin, oli hän sitten oikealla tai vasemmalla.

On tärkeää huomata, että SVL:n tarkoituksena on romuttaa puolueet ja demokratia. Kyseiset agendat ovat täysin päinvastaisia, kuin mihin PS on sitoutunut. PS:n ei tarvitse flirttailla tämmöisten tahojen kanssa, tarvetta siihen ei todellakaan ole, sillä SVL vihaa PS:ia yhtä paljon kuin Vihreitä ja Vasemmistoakin. Ellei jopa enemmän, onhan PS hallitusvastuussa. SVL on levittänyt jatkuvasti ja näkyvästi PS-vihamielistä propagandaansa. Poliittisen väkivallan uhka PS:ia kohtaan on olemassa sekä oikealta että vasemmalta. Toistaiseksi vain vasemmiston puolelta on kohdistunut suoraa ilkivaltaa PS:en vaalitoimistoon useita kertoja, ja onpa eräs PS:n näkyvä toimija joutunut julkisessa tilaisuudessa kuristetuksi vasemmistolaiseksi tunnustautuneen henkilön toimesta. Ei kuitenkaan ole poissuljettua, ettei äärioikeistokin aktivoidu sanojen jälkeen tekojen tasolle PS:ia kohtaan.

Aatteet eivät kitkeydy pois kieltämällä. Vaikka SVL on selvästi kasa idiootteja vatipäitä, kieltämällä aatteita lähdemme vaaralliselle tielle. Kuka määrittelee, mikä aate on oikea ja mikä kiellettävä? On todellinen vaara, että lapsi menee pesuveden mukana, kun kokoontumisen oikeutta ja sananvapautta aletaan rajoittamaan. Todennäköisesti SVL vain radikalisoituisi vielä enemmän. On tehtävä muita toimenpiteitä, jotta tällainen typerä toiminta saadaan loppumaan.

On mielestäni myös hyvin kuvottavaa, miten jotkut poliitikot ovat tanssineet tuoreen kuolleen ruumiin päällä, ennen kuin hautajaisiakaan on ehditty suunnitella. Kaikki olemme surullisia tästä kuolemasta, mutta poliittisten irtopisteiden hakeminen pöyristymällä, tuomitsemalla ja julkisuustyrkkyilyllä on vain yksinkertaisesti väärin. En myös millään ymmärrä, miten toimittajat hakevat klikkiotsikoita siitä, kuka on kenenkin FB-kaveri tai missä valokuvissa on poseerattu. Poliitikko on julkinen toimija, jokainen meistä tietää, että yleisötapahtumissa pyörii paljon yleisöä ja moni pyytää yhteiskuviin. Joutuuko poliitikot pyytämään kohta kaikilta rikosrekisteriotetta ja henkkareita, ennen kuin suostuvat yhteiskuvaan tai hyväksyvät FB-kaveriksi? Joutuuko poliitikot oikealta vasemmalle piiloutumaan yleisötapahtumista kohta kokonaan sen pelossa, että johonkin ääriliikkeeseen kuuluva ihminen saattaa hakeutua samaan kuvaan ja media kaivaa tämän esiin retosteltavaksi? Tilanne on menossa täysin absurdiksi. 

Kuuluttaisin jälleen kerran tolkun sanomaa. On sietämätöntä, miten me pidämme tässä maassa toisiamme vihollisina, vaikka meidän pitäisi rakentaa tätä maata yhdessä. Puoluekentän toisilta laidoilta etsimme tarkoituksella toisistamme vikaa ja koitamme pistää toisiamme ansaan, jotta näyttäisimme paremmilta ihmisiltä ja toinen idiootilta, ja keräisimme irtopisteitä. Missä taas ovat ne tolkun ihmiset, jotka kunnioittavat ja arvostavat demokratiaa ja toisten vapautta ilmaista mielipiteitä, vaikkeivat ne olisi aivan samoja, kuin omat. Tarvitsemme ratkaisukeskeistä politiikkaa, emmekä pöyristymisten ja irtisanoutumisten ketjuja. Tolkkua!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Arvoisa puheenjohtaja. Minä olen vuosia seurannut perussuomalaisia edustavien kannanottoja yhteiskuntamme eri sektoreilla, myös tämän Usarin Puheenvuoron tiimoilla. Se ei kyllä heidän kohdallakaan oikein ole aina täyttänyt käsitettä tolkullisuus.
Vai olenko vuosia väärin ymmärtänyt? Mitä olette mieltä?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Suvi Karhu, minun mielipiteeni rajoitettiin erottamalla minut kenenkään allekirjoittamalla pöytäkirjalla puolueesta. lehdentulokin lakkasi vaikka olin jäsenmaksuni maksanut vuodenloppuunsaakka.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Arvoisa Teuvo! Et tainnut lukea Suvin tekstiä!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Uskon Teuvon lukeneen Suvin tekstin. Suvin tekstin ongelmana on ettei se vastaa totuutta persuista, mm. flirttailua rasismin kanssa ilmenee koko ajan persujen taholta.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Arto moi, voisitko hiukan täsmentää....

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Kyllä luin. Ja vuosien varrella lukenut ja kuunnellut monien muidenkin perussuomalaisia kannattavaien (PS) vuodatuksia.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Hyvä blogi. Voi olla pitkälle samaa mieltä tästäkin Elielinaukion tapahtumasta.

Ensinnäkään en ymmärrä tuomitsemista median antamien tietojen valossa, ennen kuin poliisitutkinta ja oikeuden päätös ovat selvillä.

Ikävintä tässä yhteiskunnassa on nykyisin pyrkimys jakaa ihmiset meihin ja teihin. Eli luodaan molemmin puolin viholliskuvia. Ja joukossa hysteria tarttuu helposti.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

On meikäläiset, teikäläiset ja heikäläiset.

Jukka Nieminen

Koko oppositiossa olonsa ajan perussuomalaiset ovat lietsoneet ääriryhmiä, tehneet vihapuheista ja raismista sosiaalisesti hyväksyttävää ja käytännössä yllyttäneet vainoamaan kansallisia vähemmistöjä joko etnisten, rodullisten tai uskonnollisten syiden vuoksi. Ja niinhän se on että joka tuulta kylvää, se myrskyä niittää.

En nyt halua irvailla mutta kirjoituksesta henkii sama huoli kuin tohtori frankensteinilla kun luomus ei enää pysy hallinnassa.

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

SVL on aloittanut toimintansa käsittääkseni vuonna 2008. Jo tällöin he ovat ajaneet samoja asioita kuin nykyään. En jaa käsitystäsi siitä, että PS olisi jotenkin vastuussa SVL:n idiotismista, sillä he eivät koskaan ole välittäneet PS:stä enempää kuin kilosta ruuansulatusjärjestelmän tuotosta. PS on aina pyrkinyt demokratian keinoin vaikuttamaan valtakunnanpolitiikkaan, etsimään ratkaisuja ongelmiin. Minun käsitykseni on, että Vihervasemmisto on noita ääriryhmiä lietsonut leimaamalla kaikki heidän kanssaan eri mieltä olevat vähemmän kohteliain sanakääntein heitä alhaisimmiksi ihmisiksi.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Eräs suomen ja muiden pohjoismaiden vanhimmista puolueista sai maistaa perussuomalaisten voimakasta sanallista säilää: "Minun on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti. Tämän reptiilin erityisen limainen alalaji on ruotsalainen sosiaalidemokraatti."

Jukka Nieminen

Ikävä kyllä perussuomalaiset ovat luoneet jytkyjä tavoitellessaan sen koko arvopohjan näille liikkeille. Alustan jossa radikaaliryhmät ovat voineet kasvaa kuin varkain yleisen maahanmuuttokriittisyyden turbulenssissa. On tietenkin totta että hallitusvastuuseen astuessaan eivät sitten olleet enää tuntevinaan koko rasistiosastoa, mutta ilman tiettyjä perussuomalaisia ei ilmapiiri olisi niin tulehtunut ja ikävä kuin se nykyisin on. Tässä tapauksessa(kin) perussuomalaisilla on moraalinen painolasti omassatunnossaan. Hyvähän se tietty jos tämä kuolemantapaus avasi silmät ja suunnanmuutos olisi todellinen...

Mitä mainitsemiisi vihreisiin tulee niin totean vain että he ovat olleet koko ajan oikeassa varoitellessaan rasistisista liikkeistä.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #10

Siis ihan alustan jossa radikaaliryhmät ovat voineet kasvaa? Montako neonatsia SVL:ään on liittynyt sen perustamisesta asti? Sata vaiko lähemmäksi kaksi sataa? Vau miten hurjaa kasvua!

Mitenkäs, kun vertaamme oikeisiin natseihin ja heidän SA-joukkoon?

Vuonna 1921 Sturmabteilungissa oli vain kourallinen miehiä ylläpitämässä lähinnä "rauhaa" joukkotilaisuuksissa ja vahtimassa Hitlerin turvallisuutta.

Kymmenen vuotta myöhemmin SA oli paisunut 100 000 miehen vahvuiseksi.

Vuoden päästä SA oli kasvanut 400 000 miehen vahvuiseksi.

Ja vuonna 1934 Sturmabteilung oli yli kahden miljoonan miehen vahvuinen ja oli kooltaan suurempi kuin Weimarin tasavallan omat asevoimat.

SVL, perustettu vuonne 2008 täyttää kohta kymmenen vuotta ja hieman epävarmalta näyttää että sen jäsenmäärä ylittää sadantuhannen tai edes tuhannen rajan.

Nyt järki päähän ja lopetat sen pelon levittämisen.

Käyttäjän VesaSuvanto kuva
Vesa Suvanto Vastaus kommenttiin #10

Aika huonon kasvualustan Perussuomalaiset on näille liikkeille lopulta antanut. Vastarintaliikkeessä jäseniä on alle sata eikä muutkaan läheltä liippaavat liikkeet ole juuri sen suositumpia. Lisäksi yleinen mielipide erityisesti Vastarintaliikettä kohtaan on edelleen kielteinen, vaikka jotkut voivat fantasioissaan muuta mieltä olla.

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Ajaahan SVL myös luonnon kunnioitusta. On siis Vihreiden vika, että he luonnonsuojelupyrkimyksillään edesauttavat SVL:n tavoitteiden toteutumista?

Jukka Nieminen

Ajaahan SVL myös luonnon kunnioitusta. On siis Vihreiden vika, että he luonnonsuojelupyrkimyksillään edesauttavat SVL:n tavoitteiden toteutumista?"

Luontoarvojen kunnioitusta ja metsissä samoilua. Pienessä vainoharhaisessa mielessäni näen tämän kylläkin ihan eri kontekstissa. Se voi olla koodia joka tarkoittaa militanttia sissikoulutusta, ampumaharjoittelua ja metsien kätköissä olevaa puolisotilaallista leiriä.
Siellä nuotion loimeessa sitten jäsenistöä aivopestään kamppailulajien lomassa.

mutta olisiko tälläisiä puolisotilaallisia väkivaltaryhmiä syntynyt ilman että perusuomalaiset ottivat agendakseen rotuvainojen lietsomisen - sitähän emme tiedä koska oikeassa elämässä vaihtoehtohistoriaa ei voi olla olemassa. On vain tämä yksi ja toteutunut.

Tiedätkö - jos me kaksi vaihtaisimme paikkaa niin minä myöntäisin julkisesti että myös meidän puolueemme on moraalisessa vastuussa tapahtuneesta, ja tästedes jokainen möläyttelijä saa armotta kenkää puolueesta... ja todellakin saa eikä vaan harjata. Voi olla että sekään ei pelasta puolueen täystuhoa seuraavissa vaaleissa mutta rehellinen ihminen saa aina kunnioitusta. Tällä hetkellä en näe perusuomalaisissa muuta kuin luikkimista ja sananvalintoja tuulimittarin mukaan.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ajoivathan natsit myös hautajaisten kunnioitusta. On siis demokraattien vika, että he pyrkimyksillään edesauttavat natsien tavoitteiden toteutumista?
https://www.youtube.com/watch?v=RduDi4HnXKA

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Vastarintaliikkeen uusnatsit ovat IMHO vähän sekaisin ja tavoittelevat typeryyksiä. Ja persut taas pettivät äänestäjänsä, johon äänestäjät vastasivat kuten näkyy gallupeissa. Ei siinäkään kummempaa. "Kyllä kansa tietää" totesi joku... en tiedä onko enää samaa mieltä... mielipide vaihtelee tilanteen mukaan veikkaisin.

Vihreät, vasurit, demarit sun muut yrittävät ottaa irtopisteitä kuten heidän rooliinsa kuuluukin oppositiossa... ala-arvoista, mutta eivät persut olleet sen parempia oppositiossa muistaakseni enkä mitään "hyviä" puolueita eduskunnasta löydä.

Se että persuissa ja vastarintaliikkeessä on osin kuhinaa kuten Immonen kuvissa heidän kanssaan ja taisi olla avustajansakin mukana liikkeen jäsenenä "vahingossa" sun muuta (muistikuva ainakin).. no se on yksittäistapaus tai jos ei niin se oli aikaa ennen kuin pääsi hyville palkoille eli turha muistella wanhoja.

Jukka Nieminen

Se että persuissa ja vastarintaliikkeessä on osin kuhinaa kuten Immonen kuvissa heidän kanssaan"

Koko perusuomalaisten historia herra hakkaraisineen, hirvisaarineen, halla-ahoineen ja immosineen on ollut loputonta ja keskeytyksetöntä rasistista kiihotusta. Nyt on jeesustelun aika.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Älä sie nyt ala... persuistahan on tullut ihan salonkikelpoisia ja seuraus on että puolet kannatuksesta lähti.

Hirvisaari lähti jo aikaisemmin ja nykyään lähinnä haukkuu persuja mikäli oikein muistan ja miksen muistaisi (no ok, hommaforum esim.). Halla-Ahoa haukutaan jo kautta Janitskinin mv:n ja hommafoorumeilla yms. saiteilla. Immonen on ainut jota ei pahemmin haukuta. Mies on aika hassu tapaus, mutta ei sentään niin hassu kuin Eerola joka ei työnnä enää dildoja itseensä videoilla, vaan viljelee jatkossa kukkia sinne ja tänne kun Soini komensi :D Itse asiassa voi olla että olen Immoselle anteeksipyynnön velkaa... se natsijärjestössä ollut avustaja taisikin olla Eerolan eikä Immosen, mutta sekoitan jostain syystä nuo kaksi aika usein. Ovat kuin paita ja peppu. Onhan noita muitakin ollut, mutta Pyysalon tapaus jäi mieleen (lähinnä sen väistelyn takia.. olisivat suoraan vain sanoneet, niin olisi mennyt nopeammin ohi). Olihan siinä jälkikäteenkin komedian piirteitä, mutta se oli ja meni ja kiinnostuneet googlettakoot.

Suurin haukkumisen kohde muuten on joka puolella Soini. Mikäli ps haluaa menestyä olisi ensi vuonna paras vaihtaa puheenjohtaja. Isänmurha tiedossa... jos ei niin puolueen delaaminen tiedossa mahdollisesti.... ikävää se Soinin vaihto tietyille tahoille olisi, koska siinä voisi mennä ne lopullisetkin siteet waka-wanhaan SMP:hen... ei smp-taustaisia enää monia siellä ole, mutta kuitenkin. Aika hyvä pelin paikka ns. "nuiville", mutta ovatko jo liian myöhässä kun puolueen kannatus matelee.... noh, politiikkahörhöille seurattavaa.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Sitoutumattomien "herrasmiesten" kommentit vievät asian viereen. Hyväksymättä sylkemisiä ja potkimisia pitäisi asiat pitää oikeissa konteksteissa. Potkiminen on vakava rikos mutta tuskin tekijä edes kuvitteli sen aiheuttamaa lopputulosta koska itse ilmoittautui poliisille! Näitä porukkapotkimisia ( mihinkään ryhmään kuulumattomilla) kun on ollut jo pitkään niin toivoisi tämän ikävän tapahtuman johtavan paremminkin keskusteluun tästä voimassaolevasta käytännöstä ilman sarvia ja hampaita.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Anitan kommentti osoittaa perussuomalaisten linjan natsikysymyksessä, siis ei vaan Immosen kohdalla vaan laajemmin.
Kysymys on siitä että sanakääntein jotka särähtää ollaan lievästi puolustamassa natsien touhua. Mikä ihmeen "hyväksymättä sylkemistä tai potkimista.."?!
Aivan kuin natseja, teitä inhottaa ne suomalaiset jotka ovat vastaan teidän tapaa käyttää maahanmuuttoa oman valtanne kasvattamiseksi välittämättä seurauksista, ja se inho on niin syvä ettette edes muodosta inhokkisuomalaistenne kanssa yhteistä rintamaa natseja vastaan. Teette katuun sylkemisestä samanvertaisen rikoksen kuin natsiväkivallasta. Jo on aikoihin eletty.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Hyväksymättä sylkemisiä ja potkimisia pitäisi asiat pitää oikeissa konteksteissa. Potkiminen on vakava rikos.."

Entä kadulle sylkeminen?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Tolkkua minäkin korostaisin. Muistuu vain ne perussuomalaisten oppositioajat ja puheet ja niistä oli Suomen yhteneväisyys ja tolkku ja muiden kunnioitus kaukana.... siitä on pitkä matka ja hyppäys kirjoitukseesi.... kyllähän ihminenkin oppii joskus alle vuodessakin joten miksei puolue vuodessa, mutta mutta... turha ihmetellä jos jotkut ihmiset ovat vähän varautuneita, kun muistissa (joillakin) on ne vuosikausien oppositiopuheet, jotka olivat ihan päinvastaisia....

No toisaalta täytyy myöntää että onhan sitä muutosta ollut kun kannatuskin on puolittunut... kaikki eivät pitäneet muutoksesta oppositiosta hallitukseen. Ehkä siinä on jotain alkua ja tolkkua... tiedä häntä.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Naurettavaa yleistystä! En ole kohdannut ainoatakaan perussuomalaista, jotka olisivat kuuluneet mihinkään äärijärjestöön. No joku voi pitää tietenkin seurakuntaan kuulumista äärimielipiteenä.
Koska olen ollut niinkin pitkään eli SMP:n aikana ja perussuomalaisissa vuodesta 2003 niin kannatuskin ( ei gallupkannatus, joka ei perustu todelliseen sillä emme kukaan tiedä millä tavalla kaikki yli neljä miljoonaa äänestäjää ajattelevat) on ollut välillä alhaalla ja välillä ylhäällä!

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Älä nyt liikaa hikeenny ja vielä oikein huutomerkin kanssa :D . Seurakuntajäsenyyteen viittaaminen on aika höpsöä. En kyllä edes tiedä kenen viestiin laitat tekstiä mutta silti. Gallupit taas perustuvat tilastotieteeseen ja kertovat aika hyvin missä mennään puoluekannatuksien osalta. Tosiasiat kannattaa tunnustaa taisi Paasikivi sanoa hyvinä päivinään (huonoina kannatti sitten alkoholin täyskieltoa, Suomeen kuningasta eli Suomi monarkiaksi ja monta muuta älyttömyyttä, mutta meistä ei kukaan ole täydellisyyttä lähellekään).

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta miksi niin monet persut syyttävät uhria? Ja levittävät skeidaa hänestä esim Terhi Kiemunki. Epäluotettava puolue kaiken kaikkea!!! Tuo seurakuntahöpötys on lievässä muodossa samaa ryhditöntä keskustelua. Ruvetkaa aikuisiksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sitä mää vaan mietin et ketä sitten syytetään rasismista, köyhyydestä, eriarvoisuudesta , velkaantumisesta, lupausten pettämisestä jne. Kun persut ei ehkä olekaan enää vaalien jälkeen hallituksessa.

Miten selviämme, ketä silloin on syypää kurjuuteen?

Kurjuus loppuu silloin heti.

Ilo ja autuus palaa Suomeenkin kun demarit ja vihreät pääsevät valtaan. Saamme täystyöllisyyden, velkaa ei ole ja ihmiset rakastavat toisiaan. Tulisipa pian vaalit, niin pääsisimme pahasta ja koittaa ilon ja hyvinvoinnin aika.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Älä sie turhii hättäile. Kyl kansa ain syylliset löytännee ja jos ei löytänne nii keksii ne. Nii se on ain ollunna.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Näinhän asiat ovat, kuten blogisti kirjoittaa. Aika harva viitsii vaivautua PS:n kotisivuille lukemaan puolueen ohjelmasta tai ideologiasta.

Ei siinä mitään jos ei kiinnosta. Lievän huvittuneena seuraan tälläkin alustalla tiettyjen henkilöiden ulosanteja. Suvaitsevaisuus tuntuu olevan hiukan hukassa tai sanotaan sen mieluumin olevan tarkoitushakuista. Joo tarkoitushakuisuus lienee oikea termi. Laiskalle henkilölle se on kätevä ominaisuus. Ei tarvitse sen kummemmin rasittaa aivojaan.....

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen
    "PS:n ei tarvitse flirttailla tämmöisten tahojen kanssa, tarvetta siihen ei todellakaan ole, sillä SVL vihaa PS:ia yhtä paljon kuin Vihreitä ja Vasemmistoakin. Ellei jopa enemmän, onhan PS hallitusvastuussa. SVL on levittänyt jatkuvasti ja näkyvästi PS-vihamielistä propagandaansa."

Tämän kun vaan hyvinkin moni tietäisi ennen kuin lähtee väittämään viime aikojen tavoin, että jotenkin koko joukolla sympatiseeraisimme koko hörhöporukkaa.

Toimituksen poiminnat